Организират обществено обсъждане на проекта на актуализиран План за интегрирано

...
Организират обществено обсъждане на проекта на актуализиран План за интегрирано
Коментари Харесай

Община Варна организира обществено обсъждане на проекта за актуализиран План за интегрирано развитие 2021-2027

Организират публично разискване на плана на обновен План за интегрирано развиване на Община Варна (ПИРО) за интервала 2021-2027 година.

То ще се състои на 27 февруари (понеделник) от 14.00 ч. в Младежкия дом , ет. 1 (адрес: гр. Варна, бул. „ Цар Освободител “ 27), оповестиха от общинската пресслужба за Moreto.net.

Документът е оповестен на и на.

Програмата за реализация и приложенията към нея се актуализират за включване на спомагателни проекти/проектни хрумвания , които да бъдат финансирани с спомагателни запаси.

В процеса на актуализация беше дадена опция на всички заинтригувани страни да подадат нови планови оферти - в интервала от 14.12.2022 година до 13.01.2023 година посредством попълване и подаване на фиш за планова концепция, оповестен на интернет страницата на ПИРО и на страницата на Община Варна.

За предоставената опция бяха осведомени по е-поща и заинтригуваните страни, разпознати на стадий правене на Плана.

В резултат на това постъпиха 99 оферти от 34 организации и/или жители . С утвърждение от страна на работната група 77 от тях са включени в ПИРО, както и още девет, които са свързани с възобновяване на данните за съответни планове (например нова стойност, уголемен обсег, смяна в плановата подготвеност и др.).

Включените нови планове са по: Приоритет 1 „ Зелен град (включително реализация на цели, цели и планове в Инициативата Варна - Зелен град); Приоритет 3 „ Многовековен и многолик град “ -в него влиза и осъществяването на ограниченията от Програмата за развиване на туризма, и Приоритет 4 „ Иновативен и просветен град “ (включително реализация на начинания, включени в Меморандум Варна - град на знанието).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР