Организирането на среща между президентите на Русия и Украйна Владимир

...
Организирането на среща между президентите на Русия и Украйна Владимир
Коментари Харесай

Ердоган настоява Путин да прояви здрав разум и продължи диалога с Украйна

Организирането на среща сред президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски остава приоритет за Турция. Това е декларирал в петък турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин, предава ТАСС.

" Президентът Ердоган сподели, че е значимо страните да работят със здрав разсъдък и да поддържат разговор. Той също по този начин повтори, че Турция желае да увенчае мирните си старания, като провежда среща сред президентите на Русия и Украйна, Путин и Зеленски ", оповестиха от Офиса на турския президент в особено официално съобщение.

" По време на диалозите беше разисквана срещата на договарящите делегации на Русия и Украйна в Истанбул. Президентът Ердоган сподели, че позитивната и градивна среща на съветската и украинската делегации в Истанбул вдъхва вяра за мир ", се споделя в изказването.

Междувременно в петък Ердоган не изключи, че срещата сред президентите на Русия и Украйна може да се състои в Истанбул.

Прессекретарят на съветския водач Дмитрий Песков преди този момент не отхвърли опцията за осъществяване на среща сред Путин и Зеленски, само че означи, че тя би трябвало да бъде готова, с цел да има резултати.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР