Организирана престъпна група, занимавала се от началото на м.г. с

...
Организирана престъпна група, занимавала се от началото на м.г. с
Коментари Харесай

Това не е чалгаджия, а страшилището-лихвар, арестуван в Сливен. Кой е Данчо Графа?

Организирана незаконна група, занимавала се от началото на м.г. с лихварство и рекет на територията на Сливен бе разрушена, както БЛИЦ към този момент заяви, в хода на профилирана интервенция на ГДБОП.

Повдигнати са обвинявания на петима за рекет и нанасяне на телесни повреди, измежду тях са престъпно проявените Йордан Графов Божериков, прочут повече като Данчо Графа, Даниел Вълчев и Светослав Саръиванов, оповестява детайлности " Монитор ".

Групата е била закопчана на 6 април, като акцията е била под надзора на Специализираната прокуратура. Според събраните досега доказателства групата е работила от януари 2016 година Близо 30 са очевидците, потърпевши от силовите й дейности, които са дали показания пред арбитър.

Участниците предоставяли заеми против високи лихви, най-вече от 500 до 1000 лева и на малоимотни хора от Сливен и района. При минимум закъснение на заплащанията от страна на кредитополучателите следвали закани и побоища. Нерядко членове на групата нахълтвали в домовете на длъжниците и „ прибирали “ тв приемници, хладилници и други движимости, с цел да ги продадат и да върнат „ инвестицията си “ дружно с лихвите.

На 9 април 2017 година Специализираният углавен съд е почел настояването на наблюдаващия прокурор за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на трима от участниците. Продължава установяването на потърпевши от незаконната активност на групата.

Името на Данчо Графа се появи за пръв път в общественото пространство през 2003 година, когато избяга от полицията до момента в който дознателят и юристът му разговаряли. По него време името му се свързваше с набирането на проститутки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР