Организирана престъпна група от 6-ма постоянно пребиваващи в страната ни

...
Организирана престъпна група от 6-ма постоянно пребиваващи в страната ни
Коментари Харесай

ОПГ от африканци пласира дрога по морето

Организирана незаконна група от 6-ма непрекъснато пребиваващи в страната ни поданици на Нигерия и двама души от Гана, е арестувана от полицията за разпространяване на марихуана, екстази и кокаин на територията на к.к. „ Слънчев бряг “.

7 души са в ареста с прокурорско разпореждане за задържане за 72 часа, а един се търси. Полицията проверява дали активността на незаконната група не е обвързвана с интернационален канал за разпространяване на опиати.

Задържаните не са имали легална работа в курортния комплекс, а единствената им активност е била разпространяване на опиати, които те са криели в тайници.
 Наблюдаващият случая прокурор Мирослав Илиев, прокурор Мануел Манев, зам.-окръжен прокурор на Бургас и старши комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас. Снимка: АП Бургас
Наблюдаващият случая прокурор Мирослав Илиев, прокурор Мануел Манев, зам.-окръжен прокурор на Бургас и старши комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас. Снимка: АП Бургас
„ Характерното е, че употребяват тайници по централната алея на „ Слънчев бряг “ от хотел Кубан до Плажната линия. Местата, където се държат наркотичните субстанции, са най-различни. Заровени в пясъка, скрити в храстите или до търговски обекти в особено пригодени дребни тайници “, осведоми шефът на бургаската полиция ст. комисар Калоян Калоянов.

Наркотичните субстанции са продавани на задгранични туристи. Цената им варирала съгласно това дали чужденците са използвали алкохол.

„ При осъществените обиски и претърсвания са открити над 50 джъмпера с кокаин, 140 таблетки екстази и над 100 джъмпера с марихуана, както и сума в разнообразни валути в общ размер на към 20 000 лв.. “, сподели ст. комисар Калоянов.



Окръжната прокуратура в Бургас изиска непрекъснат арест за арестуваните, сподели наблюдаващия делото прокурор Мирослав Илиев:

„ Събрани са голям брой доказателства, разпитани са очевидци, които са осведомени с активността на групата, в това число пред арбитър от Окръжния съд. “
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР