Организирана престъпна група на територията на Велико Търново, която се

...
Организирана престъпна група на територията на Велико Търново, която се
Коментари Харесай

Извънредно! Горещи подробности за арестуваните наркобосове и мутри разкри шефът на Спецпрокуратурата Гешев в ексклузивно интервю пред БЛИЦ!

Организирана незаконна група на територията на Велико Търново, която се занимава с наркоразпространение бе обезвредена преди дни под управлението на Специализираната прокуратура с присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи, ГДБОП, жандармерията и Бюрото по отбрана към основния прокурор. По този мотив БЛИЦ потърси за коментар Иван Гешев, началник на Специализираната прокуратура. Ето по какъв начин прокурор Гешев отговори на въпросите на Ивайло Крачунов: - Прокурор Гешев, какъв брой от задържаните в профилираната интервенция против наркоразпространението останаха за непрекъснато зад решетките?
- Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на 8 лица, които бяха арестувани при интервенцията на територията на Велико Търново.

Късно нощес Специализираният съд наложи непрекъсната мярка " Задържане под стража " на седем от тези лица. Наблюдаващият делото прокурор ще стачкува пред възивната инстанция Специализиран апелативен съд освобождението на осмото лице и се надявам то също да бъде арестувано за непрекъснато.

По отношение на извършената интервенция в Перник и Радомир, още веднъж през вчерашния ден вечерта Специализираният съд заседава по ограниченията за неотклонение и наложи непрекъснат арест за всичките четирима арестувани.

Равносметката от двете извършени интервенции против наркоразпространението демонстрира, че 11 от 12 обвинени лица са с непрекъснати ограничения " Задържане под стража ".

Това е добър отзив за работата на прокурорите и следователите в Специализираната прокуратура.



- Кои са босовете на наркогрупировките във Велико Търново, Радомир и Перник?
- Повдигнати са обвинявания на две лица като ръководители на съответните незаконни групи.

Не е в стила на Специализираната прокуратура да загатва съответни имена и прякори на арестувани лица, защото предстоят процесуално-следствени дейности. Разследването по случая продължава.

Тук ще напомня, че още с встъпването ми в служба бе разрушена проведена незаконна група, която действаше на територията на Слънчев бряг. Тя се ръководеше от Иван Слънцето.

Вече 4 месеца въпросното лице и членовете на незаконната група са в ареста. Материалите по случая са подадени в съда.

- Ще продължат ли взаимните интервенции против наркоразпространителите и в София?
- Да. Подобни интервенции се организират всеки месец от чиновници на ГДБОП, Министерство на вътрешните работи и Бюрото за отбрана на очевидци към Главния прокурор под управлението на Специализираната прокуратура.

Противодействието на сходни закононарушения е приоритет на Специализираната прокуратура, защото се касае за закононарушения с доста висока социална заплаха.

Наркоразпространителите са лица, които тровят нашите деца, засягат всички нас, фамилиите на наши близки и другари.

Безкомпромисни сме към тези закононарушения. Доказали сме, че за нас недосегаеми няма.

Ще продължаваме да нападаме проведената престъпност.

- Спецпрокуратура организира интервенции против мутрите в Плевен, Варна, Перник, Балчик и Слънчев бряг. Къде да чакаме други дейности на способените органи?
- Няма да споделям съответни градове, с цел да не предупредим лицата, които на тяхната територия се имат за хора над закона.

Ще проведем интервенции във всички градове и ще продължим да сме безкомпромисни против хората, които си разрешават да упражняват силови способи на деяние.

- Какво се случва с делото против плевенския разбойник Камен Балбузанов-Куката?
- Въпросното лице е в ареста от 8 месеца. На няколко пъти той и отбраната му се опитваха да трансформират мярката му за неотклонение, като му издействат по-лека.

Специализираният съд, обаче постанови той да остане зад решетките, което демонстрира, че събраните доказателства са извънредно съществени и надеждни.

Колегите прокурори не престават да работят на цялостни обороти, макар усложненията от кадрово естество и с материалната база, за което бе осведомен Висшия правосъден съвет.

- Очакват ли се нови арести като тези във Велико Търново, Перник и Радомир?
- Наркогрупите в градовете, които изброихте са обезвредени.

Не щадим старания с нашите сътрудници от Министерство на вътрешните работи, ГДБОП и Бюрото за отбрана на очевидци към Главния прокурор за обезвреждане на всички незаконни детайли, които извършават незаконна активност.

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР