Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) обяви, че

...
Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) обяви, че
Коментари Харесай

ОССЕ видя липса на истински избор на президентските избори в Русия

Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) разгласи, че е нямало същински избор в президентските избори в Русия, които се организираха през вчерашния ден, и се оплака, че те били белязани от напън върху сериозните гласове в страната, оповестява " Ройтерс ".

" Изборът без същинска конкуренция, както станахме очевидци тук, не е същински избор ", се акцентира в изказване на ОССЕ.

ОССЕ произнесе присъдата си, откакто съветският президент Владимир Путин завоюва 76,69 % от гласовете в историческа победа на изборите, като удължи ръководството си над най-голямата страна в света за още 6 години.

ОССЕ съобщи, че рестриктивните мерки върху главните свободи, както и върху регистрацията на претендентите, са лимитирали пространството за политически ангажимент и са довели до липса на същинска конкуренция.

" Наблюдателите означиха редица ограничения, някои от които включват несъответствуващ напън върху гласоподаватели, целящ увеличение на изборната интензивност ", допълват от ОССЕ.

Критици на Путин, в това число опозиционния водач Алексей Навални, на който не му беше позволено да взе участие в изборите, показват, че е имало всеобщи измами и че наблюдаващите са станали очевидци на хора, извозвани с рейсове до изборните секции от работодателите им.

Централната изборна комисия на Русия разгласи, че не е записала никакви съществени недоволства и нарушавания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР