Организацията за опазване на околната среда WWF описа ЕС като

...
Организацията за опазване на околната среда WWF описа ЕС като
Коментари Харесай

Доклад на WWF: ЕС е вторият по големина унищожител на гори в света

Организацията за запазване на околната среда WWF разказа Европейски Съюз като втория по величина разрушител на гори в света. 16% от световното обезлесяване на тропическите гори е осъществено за доставки до страните от Общността, оповестява немският ефирен канал ZDF.

Соя, говеждо, кафе: с цел да могат клиентите в европейските супермаркети да купуват тези артикули, други райони на света горите би трябвало да правят отстъпка.

За вноса в Европейски Съюз всяка година се изсичат тропически гори, четири пъти по-големи от размера на Боденското езеро. През 2017 година 16% от обезлесяването на тропическите гори в международен мащаб по отношение на търговията се дължи на вноса в Европейски Съюз, съгласно отчет на природозащитната организация WWF за годините от 2005 до 2017 година

Европейски Съюз е на второ място в тази „ международна ранглиста “ след Китай (24%), изпреварвайки страни като Индия (9%) и Съединени американски щати (7%). В рамките на Европейски Съюз Германия е на върха на черния лист.

Според отчета най-големите аргументи за обезлесяване посредством импорт в Европейски Съюз са търсенето на соята (около 31% от разчистената площ) и палмовото масло (около 24%), за чието развъждане или произвеждане най-вече горите в Южна Америка и Югоизточна Азия биват изсечени. Следват говеждото, изделията от дърво, какаото и кафето.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР