Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) започва преговори за

...
Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) започва преговори за
Коментари Харесай

България започва преговори за присъединяване към ОИСР

Организацията за икономическо съдействие и развиване ( Организацията за икономическо сътрудничество и раз ) стартира договаряния за присъединение с шест страни, измежду които и България. Това стана ясно в сряда, като другите страни са Аржентина, Бразилия, Перу, Румъния и Хърватия.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз има за цел да усилва стопанските системи на страните членкии, да подтиква пазарната икономическа система, както и да подкрепя разрастването на свободната търговия. В влиятелната организация членуват общо 38 страни, като измежду тях са някои от най-богатите в света.

За момента не е ясно в какъв период е планувано присъединението на всяка от шестте страни. Според неизвестен източник от Бразилия, представен от Българска телеграфна агенция, процедурата за приемане на нов член в Организацията за икономическо сътрудничество и раз със седалище в Париж лишава сред 3 и 5 години. Кандидатките ще бъдат оценени отповече от 20 комисии.

България получава публична покана да стартира договаряния за присъединение, откакто преди близо 15 години подава молба за участие. Приемането ѝ има капацитет да увеличи вложенията в страната и ще дъде опция на България да взе участие във вземането на значими решения по световни тематики.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР