Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) прогнозира по-нататъшно ускоряване

...
Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) прогнозира по-нататъшно ускоряване
Коментари Харесай

ОИСР очаква по-нататъшно ускоряване на световния икономически растеж през 2018 година



Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) предвижда по-нататъшно ускорение на растежа на стопанската система в международен проект през идната година, само че в това време означи, че към момента не е обезпечен мощен изчерпателен и резистентен напредък.

Глобалният стопански напредък може да се окаже временен, в случай че обособените държавни управления не усилят разноските за разнообразни планове, което би повишило продуктивността и в случай че те не реализират нужните промени, отнасящи си до наследството от последната финансовата рецесия, в това число и проблемите с така наречен " зомби " компании, се показва в оповестения в сряда финален тримесечен отчет на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, озаглавен " Междинни стопански вероятности ".

Организацията за икономическо сътрудничество и раз продължава да чака разширение на международната стопанска система с 3,5% през 2017 година след напредък с 3,1% през предходната година, потвърждавайки своите оценки, направени в предходния отчет през юни. За 2018-а година основаната в Париж организация планува ускорение на икономическия напредък в международен проект с 3,7% по отношение на юнска прогноза за агресия от 3,6 на 100, залагайки на възстановяване на индустриалното произвеждане и на търговията, както и на по-нататъшно ускорение на софтуерните разноски.

Организацията за икономическо съдействие и развиване остави без смяна своята прогноза за растежа в Съединени американски щати, откакто през юни тя беше ревизиран до напредък с 2,1% през тази година (под мартенска прогноза за напредък с 2,4%) и до 2,4% през 2018-а година (от 2,8% през март). Според новия отчет, икономическият напредък в Съединени американски щати ще бъде подсилен от по-силни потребителски разноски и бизнес вложения.

В същото време Организацията за икономическо сътрудничество и раз увеличи упованията си за икономическия напредък в еврозоната до 1,6% през 2017-а година (от 1,4% през юни) и до 1,9% през идната година (от 1,8% преди три месеца), цитирайки по-добрата икономическа агресия в Германия, Франция и Италия. Според новите прогнози Брутният вътрешен продукт на Германия ще нарасне с 2,2% през тази и с 2,1% през идната година (спрямо юнски оценки за напредък от 2 на 100 и през двете години). Френската стопанска система пък ще нарасне с 1,7% през тази година (солидна проверка от предходна оценка за покачване с едвам 1,3%) и с 1,7% през 2018-а година (спрямо 1,5% през юни), до момента в който стопанската система на Италия се чака да нарасне с 1,4% през 2017-а и с 1,2% през идната година (доста над предходна оценка за болнав напредък надлежно с 1,% и с 0,8%).

Негативният резултат от неотдавнашното повишаване на еврото върху бизнес интензивността в района се чака да бъде сдържан, уточни Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Базираната в Париж организация остави без смяна своите прогнози за закъснение на икономическата агресия в Обединеното кралство от 1,8% през предходната година до 1,6% през тази и до 1,0% през идната година, визирайки продължаващата неустановеност по отношение на изхода на договарянията за овакантяване на Европейския съюз.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз увеличи с по 0,2% прогнозите си за икономическия напредък на Япония и на Китай за актуалната година, надлежно до 1,6% и до 6,8% и за идната година, надлежно до 1,2% и до 6,6 на 100.

Новите прогнози идват в миг, когато водещите централни банки като Фед, ЕЦБ и АЦБ се приготвят за последователно евакуиране от техните стимулиращи политики. Докато централните банки прекараха последните девет години в поддръжка на икономическия напредък и на търсенето, Организацията за икономическо сътрудничество и раз отбелязва, че в този момент вниманието би трябвало да се насочи към политики, които усилват предлагането, или потенциалът на съответната стопанска система да създава артикули и услуги.

Искаме да насърчим политиците да подхващат нужните промени, с цел да се подсигурява, че растежът на продуктивността ще бъде по-стабилен, уточни Катерлин Ман, основен икономист на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Г-жа Ман означи, че в този момент централните банки би трябвало да се концентрират върху постигането на финансова непоклатимост. Тя също по този начин означи, че вложителите може би поемат прекомерно огромни опасности, в това число и във връзка с цените на акциите, които са релативно високи по отношение на предстоящите облаги на съответните компании.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз предизвести, че идното съкращаване на големите портфейли от активи, добити от централните банки след финансовата рецесия, съставлява доста предизвикателство. За да се сведе до най-малко неустойчивостта на финансовите пазари и възможния отрицателен инфектиран резултат в световен проект, централните банки би трябвало да изберат да намаляват активите си последователно и по предвидим метод, се показва в последния отчет на организацията.

Базираният в Париж " мозъчен концерн " акцентира, че смяната на центъра на вниманието от страна на централните банки не значи, че е приключена работата за стимулиране на икономическия напредък. Отговорността за това обаче би трябвало да се трансферира на политиците. В допълнение към капиталовите разноски за обучение и инфраструктура, които биха нараснали продуктивността в дълготраен проект, Организацията за икономическо сътрудничество и раз счита, че е време да се одобряват и нови закони, с цел да се насърчи динамизмът при включването на правила, които да улеснят закриването на така наречен " зомби " компании.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР