Организацията вече съществува 16 години, благодарение на г-н Цацаров получихме

...
Организацията вече съществува 16 години, благодарение на г-н Цацаров получихме
Коментари Харесай

Путин казал на Малинов: Имай търпение към българските власти, подложени са на натиск

Организацията към този момент съществува 16 години, с помощта на господин Цацаров получихме популярност в България и чужбина. Аз усещам себе си като български родолюбец. Аз съм български публичен активист и политик, не съм имал планове да не се върна. Това сподели пред bTV ръководителят на българското Национално придвижване " Русофили " Николай Малинов, който е измежду удостоените от Владимир Путин с съветския медал " Дружба ".

Припомняме, че по-рано основният прокурор Сотир Цацаров даде на инспектората на Висш съдебен съвет съдията от спецсъда Андон Миталов, който е пуснал Малинов да пътува в чужбина от 1 до 5 ноември по предварителна стратегия с културни събития. Според Цацаров, това станало в прорез със закона, тъй като Малинов не е изискал първо позволение от наблюдаващия прокурор, а напряко от съда.

" За мен Русия е другарска за България страна, няма по какъв начин да си разузнавач на другарска държавна. Съдебните процеси не ги разбирам въобще. Беше подадено искане към съда, извършил съм гаранция от 50 хиляди лв.. Съдът реши, че пада за 3 дни, аз изпълних желанието на съда. Бях поканен на няколко конференции. Като получих три дни, присъствах единствено на едно от мероприятията. Надявам се, че тази мярка ще отпадне рано или късно. Аз съм човек, който се занимава с интернационална активност. Това за шпионството е обидно, само че не е съществено ", сподели Малинов. Николай Малинов сподели ордена

" За мен пране на пари е да имаш пари с противозаконен генезис и да ги узаконяваш. Нямам пари, които би трябвало да бъдат узаконявани, напротив- парите не доближават

" В Москва бях поканен от администрацията на президента Путин да участвам на това награждаване със брачната половинка си. Вчера са търсили брачната половинка ми, а не беше загадка, че тя е с мен в Москва. Ние не сме се крили. Представител на управляващите я е издирвал в офиса й ", сподели Малинов

" Орденът е за мир и дружба. Развиваме връзките сред нашите два народа. Издаваме книжки, вършим конференции, събори, концерти. Това вършим. 240 организации имаме. Нашият събор " Копринка " го знаете, тази година се събраха 16 хиляди индивида ", сподели още той.

" Някой усеща военна опасност за България от Русия, аз такава опасност не усещам. Българският народ не се усеща застрашен, някой се усеща застрашен.

" Разговорът с Путин беше къс. Повдигнах въпроса за активността на " Русофили " и за прокурорския въпрос. По втората тематика му споделих, че съм пуснат единствено за 3 дни. Той се усмихна и сподели " Виж какво, прояви схващане и самообладание към българските управляващи, те са подложени на огромен напън, прояви самообладание и схващане по този въпрос ". Каквото ви споделям е 1:1. Той ме изненада прелестно, сподели обезателно да предам поздрави на брачната половинка си, която води плана Russia Beyond ", сподели ръководителят на " Русофили ".

" С Леонид Решетников се видяхме, бяхме в еуфория, че са ме пуснали. На другия ден бях във вилата му. Ходихме на съветска баня, пихме ракия. На брат ми рецептите взел, научил се да прави ракия. Изкуши ме с украинска сланина. Той изрази своето оскърбление, той доста борби е водил за България, той пръв сподели, че не ние, а те са ни предали. Каза " огорчението ми е, че ти получаваш удари за нашето наличие ", сподели Малинов.

" Знам, че с Волен Сидеров се е срещал, с доста хора поддържа връзки. В моите връзки с него, в никакъв случай не съм си разрешавал да клеветя против други хора. Обикновено върви да почива на Старозагорските минерални бани. Той като е тук, на 20 дни един път я го видя, я не. ", сподели Малинов.

" Късно вечерта се видяхме с Малофеев да се почерпим за ордена. Той се пошегува: Ще кажеш, че единствено напътствията на Путин си пристигнал да изпълняваш. С Малофеев бизнес връзки не сме имали ", добави той. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР