Организацията също така успя самостоятелно да потвърди смъртта на 121

...
Организацията също така успя самостоятелно да потвърди смъртта на 121
Коментари Харесай

ООН: Най-малко 1417 са загинали от началото на войната в Украйна, включително 121 деца

Организацията също по този начин съумя независимо да удостовери гибелта на 121 малолетни деца: 22 девойки и 40 момчета починаха по време на войната, а полът на 59 деца не може да бъде открит. 171 деца са тежко ранени.

Според Организация на обединените нации най-честата причина за гибелта е „ потреблението на взривни устройства с необятна зона на деяние, в това число обстрел от тежка артилерия и ракетни системи за залпово изстрелване, както и ракетни и въздушни удари “.

В изказването на организацията не се показва дали тази цифра включва мъртвите цивилни, открити в региона на Киев след изтеглянето на съветските войски. Според основния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова в Буча са открити минимум 410 тела на цивилни.

Сутринта на 3 април публицисти и украинските управляващи оповестиха за десетки починали по улиците на град Буча, северозападно от Киев. Снимки на починалите в цивилни облекла, от време на време с вързани ръце, бяха оповестени от Ройтерс, UNIAN, AFP.

В същия ден интернационалната правозащитна организация Human Rights Watch разгласява отчет за военните закононарушения на териториите на Украйна, които бяха краткотрайно следени от съветски войски. Това са Чернигов, Харков и Киев.

„ Случаите, които сме документирали, съставляват умишлена грубост и принуждение против цивилното население на Украйна. Те би трябвало да бъдат разследвани като военни закононарушения ", сподели в отчета Хю Уилямсън, шеф на Human Rights Watch за Европа и Централна Азия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР