Организацията предлага конкретно решение на един аспект от демографския проблем

...
Организацията предлага конкретно решение на един аспект от демографския проблем
Коментари Харесай

ДНК отчетe най-успешната медийна кампания за демографската криза в България

Организацията предлага съответно решение на един аспект от демографския проблем

На конференция в Международния ден на фамилията – 15 май - Движение за национална идея (ДНК) обществено регистрира активността си за двете години от основаването си. Участниците Андрей Арнаудов – ръководител и създател на ДНК, Владимир Николов – съ-основател и дипломат на ДНК, Нели Хаджийска – дипломат на ДНК, Мария Янева – ръководител на фондация „ Искам бебе “ и Моника Иванчовска – основен координатор на ДНК и акцията „ Направи го за България “ показаха:

 

„ Направи го за България “  - резултатите

Първата и най-успешната до през днешния ден мултимедийна акция по тематиката за демографската рецесия. Съвременна и положителна, през 2017 година акцията получи поддръжката на Българската православна черква, медиите, частния и публичния бранш. Инициативата приключи първото издание с Национално всеобщо кръщене, с присъединяване на близо 1000 бебета, „ направени за България “, ангажирайки над 10 000 души. Бяха подкрепени и двойките с репродуктивни проблеми посредством дотация за фондация „ Искам бебе “.

Таргетирана анкета - какво би Ви подтикнало да имате повече деца?

ДНК се допита онлайн до представители на междинната класа и научи, че българските родители към този момент осъзнават правата си, изискванията на средата и връзките с работодателите, които касаят опциите за развъждане на деца. Те желаят тласъци, а не наказания за работодателите, както и заслужено държавно финансово подкрепяне без подоходен критерии.

„ Направи го за България “ 2

ДНК продължава активността си през 2018 година с редица интензивности. Бе показан прочувственият нов клип със стряскащата статистика на Национален статистически институт за демографията: „ През 2017г. вследствие на негативния натурален приръст популацията на страната е намаляло с 45 836 души “. Видеото илюстрира мъчителните обстоятелства за стопяването на нацията с децата на България, песента на кавала и стиховете на Вазов. През целия месец май организацията организира национални фотоизложби навън в Пловдив, Русе, Бургас, Варна и Стара Загора, като предстоят и две публични откривания на събитията - във Велико Търново на 21 май и в София – на 1 юни. Към момента има близо 1000 регистрирани на napravigo.bg – формалният уебсайт на акцията, 3 месеца и половина преди затварянето на регистрациите. Второто Национално кръщене е планувано за 7 октомври 2018 година в над 10 града, „ като тази година посланиците на идеята няма да са кръстници “, посочи Андрей Арнаудов.

 

 

Защо буксуват демографските политики на България?

                Председателят на ДНК направи разбор съществуващата демографска тактика на България – 182 страници, отговорност, разхвърляна сред 22 ведомствата, общи и сложни за използване политики, без съответни проекти за отчетни резултати. „ Един от корените на демографския проблем у нас е в комуникирането му - липсва обществен спор, а вярната връзка е най-важната част от една политика. Толкова, колкото и осъществяването й. “, разясни Арнаудов. „ Комуникационният проблем съставлява преграда пред обществото за схващане на казуса. “, добави той и даде за образец Тасманийското държавно управление, което е направило собствен приоритет увеличението на популацията, като локалните управляващи съкратяват дистанцията с хората и споделят налично политиките си в три ясни целта, съответни бюджет и периоди и единствено една виновна институция за осъществяването им.

Предложение за решение - Bulgaria Wants You!

Като ТВ-продуцент и водещ с над 20-годишна процедура в медиите, Арнаудов предложи решение на информационния проблем сред страната, обществото и бизнеса посредством нов „ артикул “ – онлайн платформата Bulgaria Wants You. Инструментът адресира главен аспект от демографския проблем - диаспората и миграцията и промотира България като положително място за живот, работа и развъждане на семейство. неговата функционалност е да поддържа непрекъснато фокуса върху демографския проблем, за да връща българите в страната и да притегля нова миграция. Продуктът дава обществени услуги и трудова борса за българи, искащи да се върнат и за чужденци, които желаят да дойдат в България, като сплотява медия, потребителски указател, обществена мрежа и съставлява място за централизация и връзка с диаспората и стимулиране на интензивност. Сред поредност от несполучливи срещи с държавните институции, се постанова сами да лансираме платформата, като чакаме това да се случи още през есента на тази година. “, уточни Арнаудов.

 

Председателят на ДНК разгласи, че поддръжниците на идеята се усилват и показа нов дипломат - певицата и млада майка Мария Илиева, а на присъстващите на събитието посланици връчи признателни плакети.

Мария Янева, ръководителят на фондация „ Искам бебе “, добави Арнаудов с тревожните статистики за възходящия брой двойки с репродуктивни проблеми, които дефинира като същинския „ държавен запас на България " и прикани към обществена отговорност с въпроса „ Дали ще ни има на следващия ден? “

ТВ-водещата и майка на две деца след битка за забременяване посредством инвитро процедури, Нели Хаджийска, пък показа намерено персоналната си история: „ Чаках мъчително дълго и към този момент знам. Материалният триумф, поради който все отлагаме раждането на децата, самичък по себе си не носи благополучие. Виждаме опашките пред клиниките за репродуктивна асистенция. Раждането на дете не като да си поръчаш пица по телефона. “ Заразен от страстта, неведнъж титулуваният български волейболен национал Владо Николов се отхвърли от авансово квалифицираните изявления, с цел да бъде прям: „ За какво е триумфът, в случай че няма с кого да го споделиш? Деца не се гледат с пари, а с обич. Децата са щастието. “ Юлияна Дончева насочи съответен зов към младите дами: „ Обръщам се към всички дами – време няма! Възползвайте се от младостта, с цел да планирате семейство. “
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР