Организацията по изборния процес ще бъде за нас малко по-трудна

...
Организацията по изборния процес ще бъде за нас малко по-трудна
Коментари Харесай

Христо Терзийски: Предизвикателство за МВР е опазването на здравето на гласуващите

Организацията по изборния развой ще бъде за нас малко по-трудна с оглед изискванията за съблюдаване на, другояче за нас няма да съставлява компликация организацията, логистиката, защитата на изборните бумаги, изборните места и машините. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на вътрешните работи.
" Важно е да има доверие към нашите дейности. Създаден е към този момент щаб. Ръководител е основният секретар на Министерство на вътрешните работи, приготвяме нужните документи за съгласуваност с основния прокурор и с прокуратурите по места ", сподели Терзийски.
За нас няма да бъдат предизвикателство тези избори, а опазването на здравето на хората, участващи в изборните процеси и противоепидемичните ограничения, безапелационен бе той.
Министърът на вътрешните работи акцентира, че през последните 6 години няма получени сигнали, " че за увеличение гласовете на някаква политическа мощ " и означи, че рапортуват при постъпване на сигнали за изборни нарушавания.
" Директорите на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи са чиновници с безусловно богата, дълга и професионална кариера, минали са през доста избори, справяли са се съвършено и това са спекулации ", сподели министър Терзийски.
Относно в България той сподели, че последните няколко години дейностите на Министерство на вътрешните работи, които са в извънредно тясна съгласуваност с прокуратурата, водят до все по-добри резултати.
" Имаме такива случаи, те стават публично притежание, ни знаете ние какъв брой бързо действаме и реагираме за всеки един сигнал, изключително за набези на възрастни хора, при обири и грабежи ", продължи Терзийски.
 Христо Терзийски: Над 3,7 милиона лв. за потърпевшите от наводненията региони Христо Терзийски: Над 3,7 милиона лв. за потърпевшите от наводненията региони
Ще бъдат отпуснати над 3,7 млн. лева за възобновяване на вредите след наводненията в Костинброд, Столична община, Лъки и Гоце Делчев. То...
Дейността на Министерство на вътрешните работи е ориентирана точно към лицата, които правят такива противоправни действия. " Извели сме така наречен престъпен контингент, който се следи и от униформените чиновници, това са младши полицейските инспектори, които дават отговор за дадена територия или за избрани обитаеми места и оперативните служащи, които следят дейните криминалнодействащи лица ", сподели министърът на вътрешните работи.
Той акцентира, че през последната година имаме понижение в записаните закононарушения в битовата престъпност.
Министър Терзийски сподели, че от 13 март предходната година близо 5000 служителя на реда са били инфектирани с, сега на лекуване са към 300. Починали са 32-ма души. Заразяването не е наложително да е било по време на осъществяване на служебни обвързване, само че много запаси са отделени за Министерство на вътрешните работи болничното заведение. По думите му процентът на заболелите е относително дребен.
" В края на предходната година бяха отделени извънбюджетни средства в размер на 7 млн. лева за закупуване на нова техника и инсталация. В момента стартира имунизацията на лекари - 113 лекари от Министерство на вътрешните работи болница са имунизирани, към 100 от тях и с втората ваксина ", съобщи Терзийски.
Приблизително 11 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи ще бъдат имунизирани, което е към 25%.
 Вътрешният министър е удовлетворен, че макар неприятното време нямало тежки произшествия Вътрешният министър е удовлетворен, че макар неприятното време нямало тежки произшествия
Въпреки интензивното развиване на ситуацията и получените голям брой сигнали не се стигна до тежки произшествия, свързани със починали и п...
" Когато дойдат имунизациите и когато пристигна моят ред, ще се имунизирам ", безапелационен бе Терзийски.
Няма регистрирани телефонни измами, свързани с имунизациите.
" Всяка доставка на ваксини е авансово проведена, изчаква се на летище София или на границата и се поема от коли на Министерство на Вътрешните работи и се прекарва, до където са разпоредили здравните управляващи, в това число Варна и Бургас ", сподели Терзийски.
Над 3 хиляди досъдебни производства за неспазване на карантината са формирани от 13 март предходната годна до момента, заяви той.
Министърът на вътрешните работи бе безапелационен, че няма да има още веднъж затваряне на градовете и създаване на КПП-та.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР