Организацията около Пепи Еврото се е наричала семейството“. Притеснителното е,

...
Организацията около Пепи Еврото се е наричала семейството“. Притеснителното е,
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Организацията около Пепи Еврото се е наричала „семейството“

Организацията към Пепи Еврото се е наричала „ фамилията “. Притеснителното е, че в йерархията на прокуратурата има хора, които са родственици. Препоръчвам на всеки да изгледа 8-часовото съвещание на парламентарната комисия за Нотариуса през вчерашния ден – къде може да видите просълзен прокурор, на тази комисия може да се види. Изслушахме три страни – арбитър Цариградска, прокурор Зартова и двамата гръцки предприемачи, които са били рекетирани, изнудвани и притискани. За да могат по някакъв метод да им вземат парцелите. Това разяснява в студиото на „ Денят стартира “ депутатът Настимир Ананиев – зам.-председател на ПГ “Продължаваме Промяната – Демократична България ”.
По думите му, това което се е схванало на комисията е, че има един доста самоуверен магистрат в лицето на арбитър Цариградска:

„ Човек, който не се тормози и който непрестанно е заплашван.

Вчера тя прочете едно от известията, които я заплашват, че ще сложат бетонни обувки на децата и мъжа ѝ и ще ги откри в язовира. След като изслушахме и прокурорите, видяхме антипода на смелостта – страхът. Всъщност той беше деклариран. Прокурор Зартова сподели, че се опасява. И че „ фамилията “ – тя по този начин го назова, фамилните връзки в правосъдната система до къде водят, тъй като се оказа, че тя е кума на ръководителя на Апелативна прокуратура, също по този начин и кума на заместник-председателя на градската прокуратура. Оказа се също, че нейния татко е кум на Огнян Герджиков. Появяват се едни връзки, само че притеснителното е, че в йерархията на прокуратурата има хора, които са родственици. И тогава тя сподели: аз бях поканена в „ фамилията “.

Оказва се, че организацията към Пепи Еврото се е наричала „ фамилията “

и Зартова е била поканена там, само че е отказала, уточни още Ананиев и добави:

„ Нашата правосъдна система е във валутен ръб с Пепи Еврото, тъй като около Нотаруса, за който желаеме да хванем обстоятелства и условия, връзките се преплитат. Според мен те са били една група, която по-късно се е разцепила, може би около напрежението Сарафов – Гешев и са се опитвали всеки да в профил другия. Това ще докара до повече светлина и бистрота какво се случав, само че е доста плашещо, когато приказват, че желаят да те поканят в „ фамилията “ и надминава даже филм на Копола, където влизаш в един кръг и където се оказва напън, изнудват предприемачи, вземат решение се каузи при които някой различен идва и споделя на прокурора или на съдията по какъв метод да работи. “

По отношение на идната ротация в държавното управление,

Настимир Ананиев не вижда ултиматум в текстовете на меморандума, който беше препоръчан от ПП-ДБ и взриви връзките в некоалицията. Той изрази убеденост, че има вид ръководещите партии да се схванат и кабинетът да оцелее:

„ Аз не виждам ултиматум вътре, в случай че сложиш целите, за които се бориш – битка с корупцията, правосъдна система, дейно ръководство, сигурност… Ако прочетете доста деликатно меморандума, той е едно предложение за договаряния. Вчера видяхме един доста явен знак – Николай Денков и Мария Габриел влязоха дружно на съвещанието на Министерския съвет. Аз съм сигурен, че те ще намерят решението на казуса и напрежението ще спадне. “

 

 

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР