Организацията на страните производителки на петрол ОПЕК повиши прогнозата си

...
Организацията на страните производителки на петрол ОПЕК повиши прогнозата си
Коментари Харесай

ОПЕК повиши прогнозата си за глобалното потребление на петрол

Организацията на страните производителки на нефт ОПЕК увеличи прогнозата си за потреблението на нефт през 2021 година, съобщи MarketWatch.

В месечния си разбор организацията разгласи, че чака към края на годината нараснало ползване на петрол, възлизащо на 5,89 млн. барела дневно. За съпоставяне предходната прогноза на ОПЕК бе за напредък от 5,79 млн. барела дневно.

Така общото ползване ще се увеличи до 96,27 млн. барела дневно от предходната оценка от 96,05 млн. барела дневно.

Очаква се доставките на нефт от страни, които не са членки на ОПЕК да се усилят с 95 хиляди барела дневно до приблизително 63,8 млн. барела дневно.

Все отново вложенията в бранша ще останат доста под равнището от 2019 година, се споделя още в разбора.

Цената на петрола записва мощно покачване от началото на 2021 година Средната цена на петрола, продаван от страните в ОПЕК струваше към 50 $ за барел към края на 2020 година и доближи пик от 67 $ за барел – т.е. с 34% повече – към 5 март. От тогава има прочут спад до равнища от 65 $,  само че напредъкът с имунизациите в страни като Съединени американски щати, Англия, Израел и ОАЕ вдъхват оптимизъм у вложителите за скорошно възобновяване на световната стопанска система и нов растеж в потреблението на горива.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР