Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК+) се раширява. Бразилия

...
Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК+) се раширява. Бразилия
Коментари Харесай

ОПЕК+ се разширява - присъединява се Бразилия

Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК+) се раширява. Бразилия ще се причисли към участниците в съглашението ОПЕК+ от януари 2024 година, заяви за Интерфакс източник от една от делегациите на организацията.

В същото време за Бразилия към момента не е избрана квота за ограничение на добива на петрол, отбелязва Bloomberg. Припомняме, че Бразилия е от 5-те страни основателки на БРИКС и е седма в света по брой на популацията (над 217 млн. човека).

Бразилия е измежду страните в света, които интензивно усилват добива на нефт.

Според последния отчет на Международната организация за сила (МАЕ) - който се базира на данни от бразилската Национална организация за нефт, природен газ и биогорива (Agencia Nacional do Petroleo, Gas Natural e Biocombustiveis) - добивът на нефт в страната възлиза на 3,7 милиона барела на денонощие.

По публични данни на бразилската държавна организация, през третото тримесечие на 2023 година износът е бил приблизително 1,8 милиона барела на денонощие - което е с 350 хиляди барела на денонощие (25%) повече в сравнение с през първото тримесечие, както и с 530 хиляди барела на денонощие (40%) повече по отношение на третото тримесечие на предходната година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР