Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) понижава своята прогноза

...
Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) понижава своята прогноза
Коментари Харесай

ОПЕК отново понижи прогнозата си за ръста на търсенето на петрол

Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) намалява своята прогноза за растежа на търсенето на черното злато в международен мащаб през 2024 година. Новата оценка на петролния картел се базира на данните, които са получени до момента и съставлява трето следващо намаляване, съобщи Ройтерс.

В своя най-нов месечен отчет за положението на петролния пазар ОПЕК планува, че търсенето на нефт ще се увеличи с 1,9 млн. барела дневно през тази година. Това съставлява намаляване по отношение на прогнозата за растеж от 2,03 млн. барела на ден, показана през предишния месец. 

До огромна степен ревизираната надолу прогноза за търсенето на нефт се дължи на обстановката в Китай, се показва в отчета. ОПЕК понижава своята прогноза за растежа на търсенето на нефт в азиатската страна от 650 000 барела дневно до 580 000 барела на ден.

Очаква се ограниченията на китайското държавно управление за стимулиране на стопанската система да поддържат търсенето на нефт в азиатската страна през четвъртото тримесечие. Нарастването му обаче е затруднено поради разнообразни фактори - от икономическите провокации, пред които е изправен Китай, до прекосяването към горива, които замърсяват по-малко околната среда, показва ОПЕК.

" Потреблението на дизелово гориво продължава да бъде потиснато поради забавянето на икономическата интензивност ", отбелязва петролният картел. Той намалява и своята прогноза за растежа на търсенето на черното злато в международен мащаб през 2025 година. ОПЕК планува, че то ще се усили с 1,64 млн. барела на ден при 1,74 млн. барела дневно, планувани при предходната прогноза на интернационалната организация, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР