Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) отново преразгледа към

...
Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) отново преразгледа към
Коментари Харесай

ОПЕК отново понижи прогнозата си за търсенето на петрол

Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) още веднъж преразгледа към намаляване прогнозата си за темпа на напредък на международното търсене на нефт поради последствията от войната в Украйна и рестриктивните мерки, свързани с пандемията, съобщи Франс прес.
       
Картелът към този момент чака нарастване на търсенето на черно злато през тази година с 3,4 милиона барела дневно, което е с 300 000 барела дневно по-малко спрямо прогнозата от април. Причината е в евентуален спад на международния Брутният вътрешен продукт и разпространяването на разновидността Омикрон в Китай.

През април ОПЕК понижи оценката си с 500 000 барела дневно по отношение на мартенската.

" Растежът на търсенето през второто тримесечие се чака да се забави до 2,8 милиона барела дневно по отношение на 5,2 милиона барела дневно през първото тримесечие ", се споделя в месечния отчет на организацията, оповестен през днешния ден.

За цялата година ОПЕК чака международното търсене да бъде 100,3 милиона барела дневно, което е със 100 000 повече, в сравнение с през 2019 година

Според картела международният стопански напредък ще бъде 3,5 на 100 през 2022 година, а не 3,9 на 100, както беше оповестено предишния месец.

Производството на членките на ОПЕК се е нараснало със 153 000 барела дневно през април, съгласно непреки източници, представени в месечния отчет. Очаква се тази година предлагането да бъде тласнато нагоре от Съединени американски щати, Канада, Бразилия, Казахстан, Гвиана и Норвегия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР