Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) обвини в четвъртък

...
Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) обвини в четвъртък
Коментари Харесай

ОПЕК обвини МАЕ, че клати петролните пазари

Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) упрекна в четвъртък Международната организация по енергетика (МАЕ), че подклажда „ волатилност “ (нестабилност) на енергийните пазари, оповестява „ Файненшъл таймс “, виждайки в това засилваща се вербална война сред производители и консуматори на нефт.

В остра рецензия против финансираната от Организацията за икономическо сътрудничество и раз енергийна организация, генералният секретар на ОПЕК - Хайтам aл-Гайс (на снимката) упрекна МАЕ в „ сочене с пръст “, откакто по-рано този месец тя предизвести, че изненадващите съкращения на производството в границите на формата „ ОПЕК+ “ при започване на април рискуват да влошат инфлацията. Според него това сочене с пръст и неправилното показване на дейностите на експортьорите на нефт и техните съдружници е „ контрапродуктивно “.

„ Обвиняването на петрола за инфлацията е неправилно и механически неопределено, като се има поради, че има други аргументи, допринасящи за инфлацията “, означи той.

Шефът на ОПЕК също по този начин разкритикува МАЕ и нейния изпълнителен шеф Фатих Бирол, че обезкуражава вложенията в нови петролни и газови планове.

„ Ако нещо ще докара до бъдеща неустойчивост, това са многократните апели на МАЕ да спре да се влага в нефт “, сподели Хайтам aл-Гайс и добави, че организацията би трябвало да бъде „ доста деликатна по отношение на по-нататъшно подкопаване “ на вложенията в петролната промишленост, считани за жизненоважни за световния стопански напредък.

В неговото изказване се твърди, че съкращенията на производството от страна на ОПЕК „ не са ориентирани към цените на петрола “, а са фокусирани „ само върху основите на пазара и разрешават жизненоважни вложения в петролната промишленост “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР