Организацията на обединените нации в сряда осъди смъртоносното увеличаване на

...
Организацията на обединените нации в сряда осъди смъртоносното увеличаване на
Коментари Харесай

ООН призовава към деескалация на напрежението в Североизточна Сирия

Организацията на обединените народи в сряда осъди смъртоносното увеличение на насилието в последния опозиционен бастион в Сирия.
Наджат Рочди, старши филантропичен консултант на пратеника на Организация на обединените нации в Сирия, прикани за " незабавна деескалация " ден откакто беше обявено, че въздушни удари и артилерийски огън са умъртвили 23 цивилни.
Рочди осъди " неотдавнашното усилване на военните дейности в северозападна Сирия, по-специално въздушни бомбардировки и съобщаваната приложимост на бомби-варели, при което са убити десетки цивилни, в това число дами и деца ", се споделя в известието на нейния офис.
Доминираният от джихадистите регион Идлиб би трябвало да е под отбраната на съглашение за преустановяване на огъня, с цел да се предотврати необятно нахлуване на държавните сили, само че бомбардировките не престават.
Базираната във Англия организация Сирийски наблюдаващ за човешки права (СНЧП) съобщи, че във вторник към 30 са ранени, в това число някои съществено.
Кореспондент на AFP заяви, че ударите не престават в региона и в сряда, а СНЧП оповестява, че четирима цивилни са били убити от бомбардировки в региона от войските на Дамаск и техните съветски съдружници..
" Въпреки многократните уверения, че враждуващите страни нанасят удари единствено по законни военни цели, офанзивите против здравни и просветителни заведения не престават ", се споделя в изказването на Рочди.
Регионът Идлиб, в който живеят към три милиона души, в това число доста разселени от гражданската война в Сирия, се управлява от някогашния филиал на Ал Кайда.
Режимът в Дамаск неведнъж се зарича да си върне контрола над него.
Проправителствените сили започнаха интензивна атака против района през април, като убиха към 1000 цивилни и прокудиха над 400 000 души от домовете им.
Москва разгласи преустановяване на огъня в края на август, само че бомбардировките и конфликтите не престават.
Войната в Сирия умъртви над 370 000 души и изсели милиони от домовете им откогато стартира през 2011 година с жестоките репресии против антиправителствените митинги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР