Организацията на обединените нации (ООН) призова израелските отбранителни сили (IDF)

...
Организацията на обединените нации (ООН) призова израелските отбранителни сили (IDF)
Коментари Харесай

ООН: Заповедта за масова евакуация в Газа може да доведе до опустошителни хуманитарни последици

Организацията на обединените народи (ООН) прикани израелските отбранителни сили (IDF) да анулират своите заповеди за всеобща евакуация в Газа, предупреждавайки, че това може да докара до „ опустошителни филантропични последствия “.

Израелските отбранителни сили дадоха 24-часов период на жителите на Газа, живеещи в северната част на следения от Хамас район, да се изтеглят на юг, защото се чака Израел да стартира сухопътна офанзива в Газа, с цел да унищожи палестинската ислямска формация Хамас.

„ Организация на обединените нации счита, че е невероятно сходно придвижване да се реализира без опустошителни филантропични последствия “, се споделя в изказване на Организация на обединените нации, в което се желае от Израел да отдръпна заповедта за евакуация.

Според Организация на обединените нации заповедта за евакуация ще засегне към 1,1 милиона поданици на Газа – почти половината от общото население на следения от Хамас район.

Израел отбрани заповедта за всеобща евакуация, заявявайки, че се пробва да сведе до най-малко цивилните жертви и назова реакцията на Организация на обединените нации „ срамна “.

Междувременно Съветът за сигурност на Организация на обединените нации (СС на ООН) би трябвало да организира съвещание при закрити врата по отношение на войната сред Израел и Хамас по-късно през днешния ден.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който се срещна с израелския министър председател Бенямин Нетаняху в четвъртък, евентуално ще организира обособена среща с палестинския президент Махмуд Абас. Освен това се чака скоро в Израел да кацне и министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

Израел разгласи война на Хамас, откакто екстремистката формация предприе невиждано сухопътно нахлуване в Израел предходната седмица. Бойци на Хамас убиха бебета, техните майки и татковци, бойци и даже непознати жители при бруталната офанзива.

Те също отвлякоха близо 150 души, в това число дребни деца, дами и бойци на ИД. В отговор Израел удря Газа, откъдето Хамас работи и нападна. Очаква се израелската войска да стартира пълномащабно наземно нахлуване, с цел да се насочи към подземните тунели и бункери, употребявани от Хамас.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР