Организацията на обединените нации (ООН) е била информирана от израелската

...
Организацията на обединените нации (ООН) е била информирана от израелската
Коментари Харесай

Израел нареди преместване в рамките на 24 часа на над милион палестинци в южната част на ивицата Газа

Организацията на обединените народи (ООН) е била осведомена от израелската войска за заповед за „ пренасяне “ на към 1,1 млн. души от северната част на линията Газа в южната в границите на 24 часа.

„ Малко преди среднощ локално време през днешния ден [четвъртък, 12 октомври], чиновниците на Организация на обединените нации в Газа „ бяха осведомени от офицерите си за връзка с израелската войска, че цялото население на север от Вади Газа би трябвало да бъде преместено на юг в границите на 24 часа, т.е. към 1,1 млн. души “, съобщи Стефан Дюжарик, представител на генералния секретар на Организация на обединените нации. Той добави, че евакуация в подобен мащаб е „ невъзможна без опустошителни филантропични последствия “.

В изказването си Дюжарик акцентира, че Организация на обединените нации приканва заповедта да бъде анулирана, с цел да се предотврати превръщането на това, което „ към този момент е покруса “, в „ пагубна обстановка “. Той посочи, че заповедта на израелската войска визира и всички чиновници на Организация на обединените нации и хората, приютени в обекти на Организация на обединените нации, в това число учебни заведения, здравни центрове и клиники.

Съобщението на Израел подсказва, че следва военна интервенция на място.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще организира изключително съвещание в петък следобяд във формат на закрити съвещания. Съединени американски щати, Обединеното кралство, Китай, Русия и Франция са непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР