Организацията на обединените нации и Пакистан отправиха призив за спешно

...
Организацията на обединените нации и Пакистан отправиха призив за спешно
Коментари Харесай

30% от Пакистан е под вода: ООН стартира спешен план за помощ

Организацията на обединените народи и Пакистан насочиха апел за незабавно финансиране в размер на 160 млн. $, с цел да оказват помощ на милиони хора, наранени от рекордните наводнения. От средата на юни са починали близо 1200 души, а страната не може да се оправи с пагубното злополучие сама.

Организация на обединените нации изиска да бъдат предоставени 160 милиона $ в поддръжка на Пакистан, който е обиден от невиждани наводнения, предава Euronews.

Пакистан приканва за незабавна интернационална помощ, защото месеци наред проливните дъждове не престават да предизвикват наводнения, които заливат цели райони и страната към този момент наподобява на дребен океан. Досега над 1 200 са починали, а близо половин милион са принудени да се настанят в лагери, откакто са изгубили домовете си.

 

В момента една трета от територията на Пакистан е под вода и 33 милиона души са наранени. Това е голямо филантропично злополучие и бих го нарекла много апокалиптично, сподели Шери Рехман, министър на климата на Пакистан.

Мнозина към този момент се притесняват, че смъртоносните наводнения се дължат на изменението на климата, само че учените споделят, че към момента е прекомерно рано това да бъде публично доказано.

 

Тази година беше температурата доближи 53 градуса и ние бяхме най-горещото място на планетата. Ледниците се пропукаха, опустошителните наводнения са три пъти повече, в сравнение с нормално. Така че до момента имаме 300% нарастване. И това, което видяхме, в действителност е резултат от топенето на ледниците, което е резултат от световното стопляне, заяви Шери Рехман.

До момента се счита, че вредите възлизат на към 10 милиарда евро. А Организация на обединените нации предизвестява, че ситуацията ще се утежни, защото се чака дъждовете да продължат. 5 млн. души са разселени и филантропични организации се пробват да оказват помощ, само че с огромна част от разрушената инфраструктура на страната достъпът до доста отдалечени региони се оказва извънредно сложен.

Целта на Организация на обединените нации е даване на помощ и здравни услуги, попречване на огнища на заболявания и гарантиране, че хората могат да получат достъп до помощ.

Повече от 33 милиона души, или всеки седми пакистанец, са наранени от пагубните наводнения, които опустошиха страната, която към този момент се пробва да съживи затруднената си стопанска система.

Около половин милион от разселените хора живеят в проведени лагери, до момента в който други би трябвало сами да намерят заслон.

Според първичните оценки на държавното управление опустошенията са нанесли вреди на стопанската система за 10 милиарда $.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР