Организацията на обединените нации и авторът на песни на ABBA

...
Организацията на обединените нации и авторът на песни на ABBA
Коментари Харесай

Звезда от ABBA призова музикантите да рискуват в областта на интелектуалната собственост

Организацията на обединените народи и създателят на песни на ABBA Бьорн Улваеус стартираха нова онлайн платформа, която да помогне на музикантите да схванат правата си върху интелектуалната благосъстоятелност, до момента в който изкуственият разсъдък заплашва да унищожи промишлеността.


CLIP -- Creators Learn Intellectual Property -- е безвъзмездна за потребление и има за цел да покаже на създателите по какъв начин да се уверят, че получават дължимото самопризнание за работата си, изключително при все по-честото ползване на наличие онлайн.

Световната организация за интелектуална благосъстоятелност (СОИС) към Организация на обединените нации се сплоти с Улваеус, който е съавтор на голям брой мегахитове с шведската поп група АББА и съосновател на Фондацията за информираност за музикалните права.

Улваеус съобщи, че CLIP е " извънредно нужна ", защото изкуственият разсъдък рискува да наводни пазара с милиарди песни, генерирани от изкуствен интелект въз основа на към този момент съществуващи творби на други хора.

" Музикалната промишленост през днешния ден е толкоз комплицирана и става все по-сложна. И с цел да можеш да маневрираш като нов създател на песни, би трябвало да знаеш какво правиш ", сподели той пред Агенция Франс Прес.

" Имате потребност от някакъв тип образование за правата, които имате, и за нужните неща, които би трябвало да извършите, когато става въпрос за вписване на тази ария. "

Улваеус съобщи, че CLIP ще помогне на създателите да схванат сложността на креативните промишлености и да усилят оптимално цената на своето наличие.

78-годишният реализатор съобщи на конференция в централата на СОИС в Женева, че тези познания са от значително значение за поддържане на музикалната кариера.

" Писането на песни изисква доста работа и време - и в случай че не можете да си позволите това време, не можете да станете в действителност добър майстор, даже и да сте надарени. Така че би трябвало да ви се заплаща, а с цел да ви се заплаща, би трябвало да знаете правата си ", споделя той.

Улваеус съобщи, че лесното стрийминг потребление е лимитирало пиратството, само че в случай че музикантите не записват песните си, стрийминг услугите не знаят на кого да платят. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР