Организацията даде старт на нова уеб страница за помощ HopePageКопаенето

...
Организацията даде старт на нова уеб страница за помощ HopePageКопаенето
Коментари Харесай

UNICEF опитва копаене на койни като дарение

Организацията даде старт на нова уеб страница за помощ HopePage

Копаенето на криптовалута към този момент е една от формите за дарения към UNICEF

UNICEF Австралия реши да тества копаене на критовалута в браузъра като различен метод за финансиране на своите дела. Организацията даде старт на HopePage – страница, която „ ще разреши на австралийците да дават помощ и вяра за уязвимите деца, като просто отворят страницата “.

Изследване на изходния код на страницата демонстрира, че тя се зарежда от AuthedMine – версия „ по избор “ на Coinhive API, която се употребява за извличане на койни Monero посредством копаене в браузъра.

Браузерното копаене на криптовалути не е оригиналност, само че Coinhive е на международната сцена неотдавна – от септември 2017 година Услугата може елементарно да бъде блокирана от средствата за битка със злотворен програмен продукт и ад-блокери. Така е, тъй като истинската версия на приложния програмен интерфейс (API) може да бъде скрита в хакерски уеб страници за офанзиви.

„ Подобно на злонамерена зараза от бот или троянски кон, кодовете на Coinhive постоянно блокират браузъра на потребителя и изцеждат батерията на устройството, защото не престават да копаят пари от Monero до тогава, до момента в който посетителят преглежда уеб страницата “, разяснява журналистът по сигурността Брайън Кребс.
още по тематиката
Поради това бе основана по-нова версия – наречена AuthedMine, която категорично изисква от потребителите единодушие да се включат в софтуера на Coinhive. Това точно е версията, която употребява уеб сайтът на UNICEF Австралия.

„ Идеята беше, че рационалните притежатели на уеб уеб сайтове могат да употребяват тези по-„ етични “ API, с цел да могат посетителите им да изберат да се включат или не в добиването на криптовалути “, обявиха откриватели от Malwarebytes през февруари. „ Това беше и аргументът, който Coinhive посочи, с цел да отбрани позицията си против рекламните блокери и антивирусните артикули “.

Все отново UNICEF категорично предизвестява потребителите, че „ може да се наложи да деактивират блокера за реклами “, с цел да вземат участие в акциите на организацията.

„ Някои ад-блокери не разрешават скрипта, само че ние желаеме хората, които се пробват да дарят, да го деактивират за нашия уеб страница “, съобщи в изказване шефът по цифровите действия Тон Андре Танг. „ Това не е нещо друго от медийните и новинарските уеб сайтове, които ви канят да деактивирате рекламните блокери, с цел да виждате наличието им “.

Още в първия ден на стартирането си новият уебсайт, добиващ криптовалута за дарения, притегли 1500 души, които подариха изчислителна мощност за акциите на UNICEF.

Благотворителната организация съобщи, че потребителите могат сами да „ избират какъв брой изчислителна мощ са подготвени да дарят, знаейки, че процесът не е обвързван със запазване на каквато и да е персонална информация “. Процесът предизвиква потребителите да оставят страницата отворена за нескончаем интервал от време.

„ Колкото по-дълго оставате на страницата, толкоз повече процесорно време дарявате “, разясняват от UNICEF на уеб страницата си. „ Ние сме транспарантни по отношение на обстоятелството, че заемаме изчислителна мощност, и предоставяме опцията човек да избира какъв брой сила да подарява “, сподели Танг.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР