Организация и контрол на транспорта предприема спешни мерки след публикация

...
Организация и контрол на транспорта предприема спешни мерки след публикация
Коментари Харесай

След катастрофата с две пострадали жени: Спешна проверка на пътните знаци в Пловдив

„ Организация и надзор на превоза ” подхваща незабавни ограничения след обява на TrafficNews във връзка сигнал на гражданин за неадекватно ситуирани пътни знаци в кв. „ Триъгълника ” в регион „ Централен ”.
Прочетете още
Това съобщи шефът на общинското дружество Георги Стоилов, който към този момент разпореди на специалистите да извършат оглед за положението на пътните знаци в цялата зона, която все още е директно наранена от огромния инфраструктурен план наоколо.

Припомняме, че по-рано през днешния ден на кръстовището сред улиците „ Кавала ” и „ Тракия ” породи злополука, при която пострадаха две дами, а като причина за възникването й, читателите ни показаха несъответстващото разположение на пътните знаци в региона. Мъжът уточни, че неведнъж е подавал сигнали до регион „ Централен ”, Община Пловдив, както и до разнообразни общински предприятия, само че единственото осъществено от тях деяние е било входиране на сигналите.

След случая медията ни насочи публично питане до шефа на ОКТ – Георги Стоилов по този мотив. Стоилов е безапелационен, че всеки, подложен от общината знак е на нормативно избраното място, само че по-късно се установяват случаи, когато някой просто го е „ счупил и леко преместил ”.  По думите му, с изключение на повредените при пътнотранспортни катастрофи в града се правят десетки похищения върху пътните знаци – откраднати, надраскани, задраскани, облепени и много други, които и най-богатата фикция мъчно може да си показа.

За увреждане на детайлите на пътната инфраструктура е планувана санкция, само че тя се постанова от способените институции. От „ Организация и надзор на превоза ” са сезирали Общинска полиция, „ Общинска защита ” и Пловдивския общински инспекторат да засилят контрола и възпрат похищенията върху пътните знаци, тъй като те са доста значими за сигурността на всички участници в придвижването.

Директорът Георги Стоилов благодари за всеки сигнал, подаден от жителите, и увери, че се правят незабавни инспекции и съответните дейности за бързо решение на поставения проблем.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР