Организационният комитет на Токио 2020 ще проведе специално заседание в

...
Организационният комитет на Токио 2020 ще проведе специално заседание в
Коментари Харесай

Организаторите на Токио 2020 свикват спешно заседание заради масовото недоволство срещу председателя

Организационният комитет на Токио 2020 ще организира особено съвещание в края на седмицата поради общественото неодобрение против ръководителя Йоширо Мори, разгласи телевизия NHK. За момента няма проект да се разисква неговата оставка, само че той най-вероятно ще бъде подложен на критика за сексисткия език, който употребява предходната седмица.

Мори стана публичен зложелател номер 1 през предходната седмица, когато сподели, че директорските срещи с присъединяване на дами лишават повече време от естественото. Той добави, че дамите имат навика да се съревновават една против друга във всеки комфортен миг и че времето им за изказ би трябвало да бъде ограничавано.

След като разбра какво в действителност е сторил, Мори се извини и отдръпна коментара си, само че в ерата на обществените мрежи това е прекомерно късно и прекомерно незадоволително. Близо 390 доброволци за Токио 2020 се отдръпнаха и уредниците получиха повече от 4500 недоволства против ръководителя, а онлайн петиция за оставката му събра 140 хиляди подписа.
За момента няма отдръпнали се спонсори, само че някои се дистанцираха от коментара на Мори. От застрахователната компания " Нипон " споделиха за телевизия " Асахи ", че са просто разочаровани от случилото се.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР