Организационният комитет на олимпийските игри в Токио през 2020 г.

...
Организационният комитет на олимпийските игри в Токио през 2020 г.
Коментари Харесай

МОК похвали Токио за намаляването на бюджета на игрите през 2020 г.

Организационният комитет на олимпийските игри в Токио през 2020 година понижи бюджета си до 1.685 трилиона йени (15.7 милиарда долара). Редуцирането е с близо 7% от бюджета, който беше разгласен през декември (1.8 трилиона йени) предходната година.

Вицепрезидентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Джон Коутс похвали уредниците. По време на визитата си в Токио, част от среща на Координационната комисия, той съобщи, че контролът над финансите ще бъде основен и за идващите градове, които ще са домакини на сходни конгреси.

" Важно е за всички, че тези разноски са понижени, и то със сериозна сума. Още по-хубаво е, че това е обществено притежание и по този начин ще послужи като позитивен образец за доста други градове да аплайват за домакинство ", сподели вицепрезидентът на МОК.

Мерките, подхванати от уредниците, пристигнаха след предизвестие от градската администрация на Токио. Миналия септември общинският съвет сигнализира, че харчовете заплашват да надвишават 3 трилиона йени, близо четири пъти повече от оповестеното през 2013 година, когато градът завоюва семейството.

В последните години няколко града се отхвърлиха от първични кандидатури поради огромните разходи, които излизат след това.

Последните бюджетни данни също демонстрират понижаване на размера на обществените средства, които ще се употребяват. Междувременно организационният комитет усили частта си - платена посредством спонсорство, вноски от МОК и други частни фондове - до към 43% от бюджета, като се изключи непредвидени условия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР