Организаторите рискуват да получат до шест години затвор за подобни

...
Организаторите рискуват да получат до шест години затвор за подобни
Коментари Харесай

Италия готви закон за затвор за незаконни рейв партита след купон за Хелоуин с 1000 души в изоставен склад

Организаторите рискуват да получат до шест години затвор за сходни събития

Новото дясно държавно управление на Италия даде знак в понеделник, че ще предприеме ограничения против неразрешените рейв празненства, като уредниците рискуват да получат до шест години затвор за сходни събития, съобщи " Ройтерс " и Дневник.

Този ход последва празненство за Хелоуин през уикенда в необработен склад покрай северния град Модена, което притегли повече от 1000 души от Италия и чужбина и провокира недоволства от шума и въздействието върху трафика в региона.

" Ние показахме, че страната няма да си затвори очите и няма да пропусне да предприеме дейности, когато се сблъска с нарушение на закона ", сподели премиерът Джорджа Мелони на конференция, като акцентира, че Италия трябва да затегне разпоредбите, с цел да ги приведе в сходство с европейските съседи.

Мелони, чието правителство встъпи в длъжност през октомври с заричане да бъде твърдо във връзка с закона и реда, загатна за по-голямо празненство предходната година в град Витербо, при който беше обявено за два смъртни случая и бяха нанесени вреди върху региона.

" Впечатлението, което италианската страна остави през последните години, е, че е небрежна, когато става въпрос за съблюдаване на разпоредбите и закона ", добави тя.

Според предложенията, утвърдени от нейното държавно управление, тези, които стоят зад сходни празненства, в бъдеще могат да получат сред три и шест години затвор, а употребяваното съоръжение ще бъде иззето.

Правилата ще се ползват за неразрешени събирания на минимум 50 души, които съставляват риск за публичното здраве, сигурност или ред, сподели министърът на вътрешните работи Матео Пиантедоси на конференция.

Партито в Модена, което беше планувано да продължи до вторник, завърши спокойно в понеделник по обяд, когато веселящите се се схванаха с служителите на реда, събрали се на мястото, да изключат музиката и да се приберат у дома.

" Честит Хелоуин на всички, като се изключи тези от половин Европа, които пристигнаха да провокират безпорядък в Модена в Италия с нелегално рейв празненство ", сподели Матео Салвини, водач на партията " Лига " в " Туитър "

" Лига " е част от обединението на Мелони, която включва също нейната партия " Италиански братя " и " Форца Италия " на някогашния министър председател Силвио Берлускони.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР