Организаторите на Зимните олимпийски игри в Пекин облекчиха изискването за

...
Организаторите на Зимните олимпийски игри в Пекин облекчиха изискването за
Коментари Харесай

Китай облекчи правилата за Covid тестване на спортистите преди Олимпиадата

Организаторите на Зимните олимпийски игри в Пекин облекчиха условието за тестване за Covid-19 за участниците на фона на възходящия брой случаи в столицата. Това съобщи BBC.

От 4 януари до момента 106 от повече от 3000 пристигнали за Олимпиадата спортисти са дали позитивен резултат за вируса.

Участниците към този момент ще би трябвало да покрият прага от 35 единици, вместо от 40, с цел да се смята, че са позитивни. Колкото по-висока е цената, толкоз по-малко инфектиран е даден човек. Първоначално Китай беше избрал по-високия индикатор, макар че цената от 30-35 е необятно призната в други страни. Допълнително облекчение за околните контакти е, че времето за изолацията им ще бъде понижено на половина - от 14 на 7 дни. Тези, които дадат позитивен резултат за Covid-19 по време на Игрите, ще могат въпреки всичко да вземат участие в тях, в случай че по-късно показват два негативни теста.

Извън затворените територии за събитието, локалните поданици на Пекин са изправени пред по-строги ограничавания и нови локдауни. Около 2 милиона поданици на пекинския квартал Фентай са получили разпореждане да се тестват, защото по-рано тази седмица бяха открити няколко случая на локално предаване на вируса.

Хората, които са си купили медикаменти без рецепта за лекуване на температура или кашлица, също са били приканени да си създадат тест в границите на три дни след покупката.

Китайските управляващи се стремят да унищожават дребните огнища на ковид преди началото на Олимпиадата на 4 февруари, защото Пекин продължава тактиката си за нулево разпространяване на вируса.
 Пекин лимитира продажбата на билети за олимпиадата
Пекин лимитира продажбата на билети за олимпиадата

Това деяние се постанова от усложнената пандемична обстановка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР