Организаторите на Уимбълдън ще отменят турнира в сряда заради пандемията

...
Организаторите на Уимбълдън ще отменят турнира в сряда заради пандемията
Коментари Харесай

Отменят "Уимбълдън" в сряда

Организаторите на " Уимбълдън " ще анулират шампионата в сряда поради пандемията от ковид, съобщи вицепрезидентът на Германската тенис асоциация Дирк Хордорф.

Най-старият шампионат от Големия шлем би трябвало да стартира на 29 юни, само че от " Ол Инглънд Клъб " изрично изключиха вид, при който той да се организира без аудитория. Евентуално отсрочване би довело до огромни усложнения по организацията и пренареждането на целия календар.

" Вече е направено нужното и " Уимбълдън " ще бъде анулиран с решение в сряда. Няма подозрение в това. Това е вярното решение в актуалната обстановка ", сподели Хордорф пред " Скай спортс ".

С отлагането на олимпийските игри за 2021 година ще се отвори място в календара, само че е малко евентуално " Уимбълдън " да бъде пренасрочен за друга дата.

" Напълно нереалистично е да си представим, че с рестриктивните мерки за пътешестване сега ще бъде проведен интернационален тенис шампионат, за който ще пътуват стотици хиляди хора от целия свят. Това е немислимо ", добави вицепрезидентът на Германската тенис асоциация.

" Уимбълдън " се организира от 1877 година, като за последно е бил анулиран през 1945 година Откритото състезание на Англия не се е състояло в 10 случая по време на двете международни войни.
Преместиха " Ролан Гарос " през септември Пандемията от COVID-19 докара до още промени в спортния календар
Друг шампионат от Шлема - " Ролан Гарос ", към този момент бе изместен от края на май за края на септември, а това ще провокира нови разбърквания в програмата, защото тогава има планувани съревнования от АТП тура. По същото време е шампионатът в София, който би трябвало да се организира от 27 септември до 4 октомври. Организаторите оповестиха, че чакат мнение от АТП за вероятно пренасрочване.

bTV приканва: останете си у дома!
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 354 8 8 15 Света 735336 12977 34818 156137 Заразени* Нови Починали България 354 8 8 Света 735336 12977 34818
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР