Организаторите на турнира от сериите WTA 1000 в Мадрид се

...
Организаторите на турнира от сериите WTA 1000 в Мадрид се
Коментари Харесай

Финалистките на двойки в Мадрид получиха извинение от организаторите на турнира

Организаторите на шампионата от сериите WTA 1000 в Мадрид се извиниха на тенисистките, които играха на финала на двойки поради това, че не им разрешиха да приказват след мача. Виктория Азаренка и Беатрис Хадад Мая победиха с 6:1, 6:4 Джесика Пегула и Коко Гоф в неделя, само че след мача уредниците не им разрешиха да приказват пред публиката, като не дадоха причина за това.

Финалистките на сингъл при дамите, както и тези от в Мадрид по същото време при мъжете имаха опция да изнесат тирада пред феновете.

" Искрено се извиняваме на всички състезателки и на почитателите, които чакат повече от шампионата в Мадрид. Да не дадем късмет на финалистките в шампионата на двойки да приказват беше недопустимо и се извинихме непосредствено на Виктория, Беатрис, Коко и Джесика ", сподели изпълнителят шеф на шампионата Жерард Цобаян.

В позицията от шампионата се споделя още: " Направихме неточност, която повече няма да се случи. "

Първоначално уредниците оповестиха, че няма да разясняват въпроса. Извинението обаче идва след рецензии от тенисистките. Азаренка написа в " Туитър ", че ще ѝ е мъчно да изясни на сина си Лео за какво не е можела да се обърне към него в тирада след финала.

Пегула също критикива уредниците: " Не знам в кой век живеят с сходно решение. Или по какъв начин са седнали и са си споделили: " Уау, това е ужасно решение, никой няма да бъде срещу това. " Никога в живота си не съм чувала, че някой не може да приказва. Беше в действителност разочароващо. Във край за 10 хиляди Долара очакваш да можеш да приказваш. "

Гоф написа в " Туитър ": " Форматът тук не ми разрешава да кажа всичко, което щях да кажа в тирада след финала. "

Couldn’t be more accurate on the treatment
— victoria azarenka (@vika7)

Преди случилото се на финала при дамите, против уредниците имаше друго обвиняване - за разликата в размера на тортите, подарени на и на Арина Сабаленка за рождените им дни. Алкарас получи доста по-голяма торта от тази на Сабаленка, само че тогава турнирият шеф Фелисиано Лопес съобщи, че Алкарас въпреки всичко е испанец, а шампионатът е в Мадрид.

Обвинения имаше и за това, че домакините са се пробвали да оказват помощ на Алкарас. Испанецът отбрани купата си в Мадрид след триумф с 6:4, 3:6, 6:3 против Ян-Ленард Щруф. Алкарас стана първият тенисист след Рафаел Надал през 2013 и 2014 с две следващи трофеи в Мадрид.

Преди финала обаче някогашната тенисистка и сегашен коментатор Даниела Хантухова съобщи, че домакините преднамерено мокрят корта, с цел да оказват помощ на локалния любим.

" Искам да посоча, че мокрят корта два пъти, откогато приказваме. Искат да го създадат допустимо най-бавен, с цел да е по-лесно на Карлос да връща мощния сервис на съперника. Но особено на клей, очакваш да видиш такова нещо, когато играеш против испанец в Испания или против италианец в Италия ", разяснява Хантухова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР