Организаторите на Световния рали шампионат обявиха, че ще извадят от

...
Организаторите на Световния рали шампионат обявиха, че ще извадят от
Коментари Харесай

WRC извади от употреба №43 в чест на Кен Блок

Организаторите на Световния рали шампионат оповестиха, че ще извадят от приложимост №43, в символ на почитание към трагично починалия в понеделник Кен Блок. Американецът умря след случай с моторно шейна в щата Юта.
 Кен Блок почина при случай с моторна шейна Кен Блок почина при случай с моторна шейна
Блок, който набра известност посредством множеството си гимкхана осъществявания, като в това време взе участие и в обособени надпревари в ралитата и раликроса, употребявайки най-вече №43. Американецът взе присъединяване в общо 25 старта от Световния рали шампионат, с най-хубаво класиране от 7-мо място в рали „ Мексико “ през 2013 година.

„ На фона на големия принос на нашия безценен другар Кен Блок към моторните спортове и фактът, че той бе скъп толкоз високо от хората по света е изцяло разумно ние да извадим от приложимост №43 в Световния рали шампионат. Това е дребен жест, който ние се надяваме ще даде известан разтуха на неговото семейство в този сложен миг. Кен беше същинска легенда и спомените за тази леганда ще продължат да живеят в нас “, сподели президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем във връзка изваждането на №43 от приложимост в WRC.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР