Организаторите на протестите в България заявиха, че възнамеряват да разширят

...
Организаторите на протестите в България заявиха, че възнамеряват да разширят
Коментари Харесай

ТАСС: Протестите в България с разширен мащаб от утре

Организаторите на митингите в България обявиха, че имат намерение да разширят мащабите им. За 11-ти ден стачкуващите скандираха " мафия " и " оставка ", оповестява сътрудник на ТАСС от София, представен от БГНЕС.
Мирните митинги с искане за оставката на българското държавно управление и основния прокурор не престават 11-ти ден в страната. Традиционното място за събиране на протестиращите в столицата беше постройката на българската президентска администрация, където няколко хиляди души се бяха събрали в неделя. Демонстрантите не престават да скандират думите " мафия " и " оставка ", не са регистрирани съществени нарушавания на реда.
В същото време протестиращите настояват, че от понеделник естеството на дейностите им ще се промени. Както сподели в изявление проф. Велислав Минеков, един от уредниците на митинга, жителите се приканват да се съберат сутринта пред постройката на Народното събрание на страната, където ще се водят диспути за импортирания избор на съмнение към държавното управление на премиера Бойко Борисов. Демонстрантите се надяват, че в бъдеще митингът ще се трансформира в национална стачка. Освен това те желаят да блокират здания на локалните съдилища.
" Разходките по улиците станаха безполезни. Те единствено успокояват държавното управление и основния прокурор. Затова взехме решение да променим посоката на дейностите ", сподели Минеков. Полицията прикани жителите да запазят мирния темперамент на митингите и да работят в границите на настоящото законодателство, като навреме предизвестяват за местата на митингите.
" В града с изключение на протестиращите, има огромен брой други жители, които желаят да отидат на работа и по-късно да се върнат вкъщи без проблеми. Независимо от политическите си възгледи, те имат и съответните права. Блокадата на кръстовищата и маршрутите на градския превоз ще наруши правата на тези, които не стачкуват “, сподели на брифинг в неделя Антон Златанов, заместник-директор на столичната полиция. Неделните митинги не престават освен в столицата на България, само че и в множеството районни центрове в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР