Организаторите на първия самостоятелен полумаратон в София си поставиха за

...
Организаторите на първия самостоятелен полумаратон в София си поставиха за
Коментари Харесай

Полумаратонът в София иска да привелче децата към спорта

Организаторите на първия независим полумаратон в София си сложиха за цел да привлекат децата към спорта. Те показаха данните на " Евробарометър ", показващи задълбочаващия се проблем със затлъстяване при учениците.

Само един от всеки петима българи спортува, а затлъстяването измежду младежите доближава нарастване с 20%, сочи изследването от декември 2017 година Данните бяха показани от представителството на Европейската комисия в България и състезателен клуб " Бегач ".

От " Бегач " се надяват, че с идните полумаратон и ученическото съревнование " RUN 4 EU " ще възпламенят любовта към спорта измежду децата и младежите.

" Бягането е едно от главните средства за насърчаване и рационализиране на функционалностите на дихателната и сърдечно-съдовата система. Всички знаем за част сериозните проблеми, подбудени от неналичието на задоволително спорт – затлъстяването, гръбначните изкривявания и други Бягането е най-естественото и най-лесно използвано придвижване за децата и едно от вероятните решения на проблемите с обездвижването " сподели професионалният инструктор Магдалена Христова.

 Липсата на спортна просвета при децата е измежду огромните проблеми в обществото
© Спортен клуб

Липсата на спортна просвета при децата е измежду огромните проблеми в обществото

Двете събития ще се проведат на 13 май. Освен дистанцията от 21 км " Кауфланд София полумаратон " ще включва и бягания по 5 и 10 км. Ученическото съревнование ще е гратис и с възрастово ограничаване, като в него ще могат да се включат деца и младежи от цялата страна.

Съревнованието сред тях може да бъде на самостоятелен или колективен принцип. Отборите имат опция да изминат цялото трасе на полумаратона в щафета по 5 км.

Всяка неделя до 13 май Христова ще води открити тренировки, които целят да приготвят състезателите за маратона. Тренировките се организират от 10 до 11 часа на паркинга на хипермаркет " Кауфланд " на бул. " Ген. Тотлебен " 36 в София.

Регистрацията за надпреварите тече.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР