Организаторите на Париж 2024 се стремят да осъществят най-екологичните олимпийски

...
Организаторите на Париж 2024 се стремят да осъществят най-екологичните олимпийски
Коментари Харесай

Олимпийското село в Париж е проектирано без климатици

Организаторите на Париж 2024 се стремят да осъществят „ най-екологичните олимпийски игри ”, като понижат въглеродните излъчвания от събитието повече от на половина спрямо Лондон 2012 година и Рио 2016 година Кметът на френската столица Ан Идалго се надява олимпиадата да форсира зеления преход на града, за което се започнаха голям брой начинания – коритото на Сена е почистено, а голям брой оживени парижки улици и булеварди към този момент са пешеходни зони..

Колкото до терзанията на спортистите, че няма да са във върховата си форма без климатици в базата им, Идалго споделя, че мисли „ за оцеляването на човечеството “ и успокои олимпийските делегации с аргумента, че олимпийското село е решено по този начин, че да се възползва оптимално от естествено изстудяване.

Според синоптиците обаче, Париж е пред следващото лято с рекордни температури, както вещае и невиждано топлото време през януари и февруари. Медиите постоянно напомнят летния температурен връх от 2 август 2019 година, когато Meteo-France записва невероятните 42,6°С...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР