Организаторите на международния атлетически турнир в Глазгоу, който ще се

...
Организаторите на международния атлетически турнир в Глазгоу, който ще се
Коментари Харесай

Изключиха Ласицкене от турнир в Глазгоу


Организаторите на интернационалния атлетически шампионат в Глазгоу, който ще се организира на 15 февруари 2020 година, са изключили трикратната международна шампионка в скока на височина навън Мария Ласицкене от листа с участници. Това решение е взето поради наложените наказания на Руската атлетическа федерация от Съвета на Световната атлетика. Това заяви пред ТАСС мениджърът на Ласицкене Олга Назарова.

“Вчера получихме отвод, уредниците на шампионата изтриха Маша от участниците. Имахме покана за това съревнование, само че както виждате, тя е анулирана. Организаторите изясняват решението си, като споделят, че Ласицкене може да не получи безпристрастен статус”, сподели Назарова пред ТАСС.

На 22 ноември Съветът на Световната атлетика реши да спре процеса на възобновяване на Руската атлетическа федерация. Освен това може да се стигне до възбрана за присъединяване на Олимпийските игри в Токио следващата година на всички съветски спортисти. Съветът краткотрайно прекрати и разглеждането на поръчки от съветски спортисти за безпристрастен статут до привършване на обстановката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР