Организаторите на Летните олимпийски игри в Токио си запазват възможността

...
Организаторите на Летните олимпийски игри в Токио си запазват възможността
Коментари Харесай

Организаторите на Токио 2020 може да откажат допускането на фенове по съоръженията

Организаторите на Летните олимпийски игри в Токио си резервират опцията да откажат допускането на локални фенове до надпреварите при положение на внезапно утежняване на обстановката с разпространяването на ковид в страната, заяви организация "Киодо ".

Въпреки решението за допускане на локални почитатели на оборудванията, уредниците имат намерение да запазят опцията да трансформират това при положение на утежняване на епидемиологичната обстановка.

По-рано през днешния ден японският министър председател Йошихиде Суга разгласи, че разпоредбите за спортните събития по време на пандемията в Япония ще важат и за Олимпийските игри в Токио - локалните последователи ще могат да участват на надпреварите при съблюдаване на избрани условия.

Ръководителят на японското държавно управление удостовери информацията, която се появи по-рано в локалните медии, че тамошните феновe към момента ще имат право да участват на Игрите.

Суга също акцентира, че всички почитатели ще би трябвало да носят маски, а шумните крясъци и викания на трибуните ще бъдат неразрешени.

Според него в близко бъдеще организационният комитет ще приготви листата с разпоредбите.

Японското държавно управление има намерение да утвърди разпоредбите за осъществяване на спортни мероприятия в пандемия в близко бъдеще. Тези правила, по-специално плануват броят на феновете на стадионите и спортните уреди в страната да не надвишава 10 хиляди. В случая с олимпийския стадион това е към половината от оптималния му потенциал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР