Организаторите на летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио, които

...
Организаторите на летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио, които
Коментари Харесай

Над 900 млн. евро ще похарчи Токио за covid-мерки на Олимпиадата

Организаторите на летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио, които трябваше да се проведат тази година, само че бяха отсрочени за идната, ще похарчат към 100 милиарда йени (960 милиона долара) за ограничения против ковид, съобщи организация Kyodo. Разходите ще включват закупуване на в допълнение здравно съоръжение, образуване на системата за тестване. Очаква се по-голямата част от тази сума да бъде отпусната от японското държавно управление.

В неделя вестник Yomiuri заяви, че организационният комитет на Олимпийските игри е решил да отпусне още 200 милиарда йени (1,9 милиарда долара) за спомагателни разноски, свързани с подготовката и провеждането на игрите. Първоначалният им бюджет е бил 1,35 трилиона йени (12,3 милиарда долара). Отлагането на Олимпиадата обаче за цяла година докара до увеличение на тази сума. По-специално това се дължи на нуждата от поддържане на олимпийските уреди, тяхната отбрана и т.н. 

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година Поради пандемията от ковид, надпреварата беше отсрочено с една година и ще се организира от 23 юли до 8 август 2021 година В същото време името на игрите в Токио 2020 е непокътнато. 

Планира се Олимпийските игри да бъдат проведени въз основата на три съществени правилото: обезпечаване на безвредна среда, минимизиране на разноските и опростяване на формата на игрите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР