Организаторите на Гран при на Нидерландия и Испания обявиха, че

...
Организаторите на Гран при на Нидерландия и Испания обявиха, че
Коментари Харесай

Организаторите в Нидерландия и Испания започнаха разговори с ФИА

Организаторите на Гран при на Нидерландия и Испания оповестиха, че са почнали диалози с F1 и ФИА по отношение на това какво ще се случи с техните надпревари. Заради разпространяването на ковид бяха отсрочени първите 3 надпревари от календара - в Австралия, Бахрейн и Виетнам.

ФИА и F1 оповестиха в известието си, че чакат сезонът да стартира в края на май. За тогава е планувано надпреварата в Монако (21-24 май). А това значи, че надпреварите на Зандвоорт (1-3 май) и на Каталуня (8-10 май) също може да бъдат отсрочени.

„ Въз основа на отчети от ръководството на Формула 1 и ФИА, ние сме в взаимна консултация с тях по отношение на вероятните последствия за Гран при на Нидерландия, се споделя в известието на уредниците в страната.

Те още не са изцяло известни, само че при положение на вероятно отсрочване, всички билети ще останат годни. Веднага откакто бъдат известни повече вести, ще ги споделим с всички участващи страни. “

Шефовете на Гран при на Испания оповестиха, че всички събития на Каталуня, планувани доникъде на април, ще бъдат отсрочени. Въпреки че този интервал не включва надпреварата от F1, уредниците прибавят, че към този момент проучват с шефовете на спорта другите благоприятни условия за осъществяване на конкуренцията на друга дата.

Във връзка с измененията в календара, спортният шеф на F1 Рос Браун съобщи, че към този момент се обмислят опциите отсрочените надпревари да се състоят по-късно през годината.

Това включва провеждането на съревнования през август, за когато по принцип е планувана лятната пауза в шампионата. Браун е оптимист, че тази година може да има 17-18 надпревари или даже повече.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР