Организаторите на доброволческата инициатива „Не си сам“ започнаха набиране на

...
Организаторите на доброволческата инициатива „Не си сам“ започнаха набиране на
Коментари Харесай

Луиза Григорава подаде ръка на пенсионерите

Организаторите на доброволческата самодейност „ Не си самичък “ започнаха набиране на хранителни артикули от първа нужда, които дни преди Великден ще разпределят измежду възрастни и крайнонуждаещи се хора. Доброволците си слагат амбициозната задача да развеселявам с хранителни пакети и жест на внимание най-малко 250 семейства от регионалния град и селата към него.

Великденската акция на „ Не си самичък “ към този момент е оповестена в платформата TimeHeroes.org, а профилите на самодейността в обществените мрежи всекидневно осведомят за хода на акцията. Всички, които желаят да се включат с подаяние, биха могли да посетят и дарителските пунктове в Mall Pernik и в магазин Фантастико в града, а настояща информация за работното време на пунктовете уредниците разгласяват във Фейсбук и Instagram. Желаещите да дарят, мога също да се свържат за персонално предаване на питателните артикули.

Препоръчителният лист включва: консерви подготвена храна, фасул, олио, захар, ориз, леща, брашно, макарони/фиде, по-меки сладкиши и козунаци с дълга продължителност. Това е пакетът, който получава всеки нуждаещ се. Всеки от донорите би могъл да се включи с каквито и колкото пожелае от изброените артикули. Освен от хранителни артикули, за реализирането на дарителската акция уредниците се нуждаят и от доброволци. Корпоративни донори също биха могли да се включат както с храни, по този начин и с проведени от чиновниците им доброволчески екипи, които да спомагат при сортирането и разпределението на пакетите.

„ Искаме да помогнем и да стоплим сърцата на хора в последна нужда, най-много възрастни хора от град Перник и селата от покрайнината... Надяваме се доста българи да се включат, доста перничани да се включат. “ показа Луиза Григорова-Макариев в профила си в Instagram. Тя е и един от създателите на „ Не си самичък “, дружно с още петима перничани.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР