Организаторът на приятелския мач на Интер Маями в Хонконг е

...
Организаторът на приятелския мач на Интер Маями в Хонконг е
Коментари Харесай

Гняв в Хонконг заради отсъствието на Меси, организаторите връщат 1,9 милиона долара

Организаторът на приятелския мач на Интер Маями в Хонконг е поел ангажимент Лионел Меси да играе най-малко 45 минути, съобщи в понеделник спортният министър на Хонконг, заяви Агенция Франс Прес.

Това става, откакто отсъствието на аржентинската суперзвезда породи вълна от митинги от страна на публиката.

Организаторът " Татлер Азия " съжали в официално съобщение за отсъствието на Меси и съобщи, че ще се откаже от финансирането от 1,9 милиона евро. Директорът на компанията призна, че е имало контракт Меси да играе, в случай че не е контузен.

Капитанът на международния първенец Аржентина страда от контузия в задната част на бедрото и остана на пейката през целия мач, който отборът му завоюва с 4:1 против събирателен отбор на Хонконг в неделя.

Отсъствието му провокира гнева на 38 323 фенове по трибуните, които са платили билети от минумим 125 $, а в някои случаи и пет пъти повече, с цел да видят онлайн любимеца си. Виковете " върнете ни парите! " и освиркванията са били все по-оглушителни до последния съдийски сигнал, а съсобственикът на Интер Дейвид Бекъм също е бил обиждан след мача при неговите опити за благодари на публиката.

" Татлер Азия " съжалява надълбоко за разочароващия край ", сподели президентът на компанията Мишел Ламюниер в официално съобщение.

Правителството на Хонконг разгласява две заявления в неделя вечер, като съобщи, че е " Изключително разочаровано " и заплаши да не изплати финансирането от 1,9 милиона евро на " Татлер Азия ", която е профилирана компания в мода и първокласни артикули.

" Едно от главните условия за нашия контракт за финансиране с " Татлер Азия " бе Меси да играе в мача най-малко 45 минути поради условия, свързани с физическото му положение и от съображения за сигурност ", съобщи секретарят по просвета, спорт и туризъм в държавното управление на страната Кевин Йеунг.

" Вчера от компанията потвърдиха, че Меси ще играе през второто полувреме ", добави той.
 Цял стадион освирква Дейвид Бекъм поради Лионел Меси
Цял стадион освирква Дейвид Бекъм поради Лионел Меси

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР