Организатор на събитието, което се провежда в Рим на 6

...
Организатор на събитието, което се провежда в Рим на 6
Коментари Харесай

ЮИДП участва на Международна конференция в Рим frognews.bg

Организатор на събитието, което се организира в Рим на 6 и 7 юни 2023 година в университета “Рома Тре ”, е “Корпуса на карабинерите ” и е под надпис “Факторът гора ". Целта на огромната среща е да се подчертава върху опазването на горите като главен детайл в битката с изменението на климата и върху тяхното жизненоважно значение за биоразнообразието, въглеродните, водните и енергийните цикли в международен мащаб.

 

Изпълнителната организация по горите, Североизточното държавно дружество и Югоизточното държавно дружество показаха активността по план " Земите и горите на орела " (LIFE18 NAT/BG/001051), чиято съществена цел е дълготрайно запазване популацията на дребния писклив орел, посредством отбрана и стабилно ръководство на гнездовите и хранителни местообитания на типа, както и основаване на нови такива.

 

На открит щанд екипът по плана показа разнообразни осведомителни материали за плана, обичайни български артикули, от които пчелни мед и прашец от ДГС-Кости, и брошури за активността на естествените паркове “Странджа ” и “Сините камъни ”.

 

Българският щанд бе посетен и от министъра на земеделието, хранителния суверенитет и горите в Италия Франческо Лолобриджида. Той се срещна с осъществените действия по плана " Земите и горите на орела " (LIFE18 NAT/BG/001051) досега и пожела триумф на всички, които вземат участие и способстват за неговото сполучливо осъществяване.

.

Участие в конференцията взеха представители на институционалните управляващи в Италия, специалисти от научния бранш и представители на интернационалните организации, университети и проучвателен центрове, преподаватели по екология, жители и медии.

 

На събитието бяха прегледани разнообразни тематики, посредством изявленията на изтъкнати италиански и интернационалните лектори, следвайки шест сесии - “Опазване и възобновяване на горите за нашето бъдеще ”, “Откриване, битка и предварителна защита с човешките нарушавания ”, “Горските първенци: дамите, локалното население, младежта ”, “Гори и климат: разискване на обстановки и предприемане деяние ”, “Информация, обучение и образование: информираността и присъединяване като предпазен фактор ” и “Изследвания и образование: „ трансформираща “ смяна ”.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР