Организатор на протеста срещу Калин Стоянов е сдружение Боец под

...
Организатор на протеста срещу Калин Стоянов е сдружение Боец под
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Няма да позволя на някой да ми нарежда къде и какъв пост да заемам

Организатор на митинга против Калин Стоянов е съдружие " Боец " под надпис " Оставка на Калин Стоянов за почтени избори! ". Въпреки апела и от ПП-ДБ жителите да се включат в демонстрацията, митингът не е многочислен.

Според " Боец " Стоянов е виновен за пазаруването на гласове по време на локалните избори, за полицейското принуждение и противозаконните арести на жители, за схемите с " Нотариуса ", по които мълчи.

Протестът на " Боец "
Снимка: БТА

Събралите се на демонстрацията желаят промяна на вътрешния министър, тъй като, съгласно тях, той не си е приключил работата, както би трябвало и подозират, че е привързан с политически партии. Протестиращите скандират " Оставка на Калин Стоянов ".



Самият Калин Стоянов се появи край митинга и разгласи, че е пристигнал, с цел да благодари на служителите на реда и синдикатите от министерството, които са му дали своят вот доверие. На към 100 м от митинга, в градинката на църквата " Св. Седмочисленици " имаше безмълвно наличие от служители на реда и цивилни, които ръкопляскаха на Стоянов, макар виковете " Оставка " и " Иди си, мутро ".

Снимка: БТА

" Докато съм министър няма да разреша никой да ми подрежда кой, къде и на какъв пост да бъде подложен ", съобщи още вътрешният министър пред събралите се чиновници от разнообразни структури на министeрството.

", сподели вътрешният министър, след което отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси за обвиняванията към него от страна на " Продължаваме промяната - Демократична България ". Не изиска да разяснява и изтеклите фотоси в някои медии, на които са Коцев и арестуваните татко и наследник Марин и Стефан Димитрови.

Тази вечер изтича крайният период, в който служебният претендент за министър председател Димитър Главчев, може да направи промени проектосъстава на служебния кабинет.

 В петък предходната седмица претендентът за длъжностен министър председател Димитър Главчев предложи план на конструкция и състав на Министерски съвет, като за министър на вътрешните работи беше номиниран Калин Стоянов.

По-късно в същия ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев отдръпна подадената си оставка. На брифинг в Министерския съвет, дружно с премиера в оставка Николай Денков, основният секретар разгласи, че молбата му за овакантяване е била " предизвикана и подадена под голям психически и честен напън ", а Денков сподели, че натискът е бил от страна на вътрешния министър и високопоставени лица в прокуратурата.

По-рано през днешния ден министър председателят в оставка сезира прокурор Даниела Талева за този случай.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков привиква изключително съвещание на Народното събрание на следващия ден заран с единствена точна от дневния ред - полагане на клетва от членовете на служебния Министерски съвет, назначен от президента Румен Радев.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР