Организатор е Превантивно-информационният център към Общинския съвет по наркотични вещества

...
Организатор е Превантивно-информационният център към Общинския съвет по наркотични вещества
Коментари Харесай

Редица събития в Деня за борба със злоупотребата с наркотици в Русе

Организатор е Превантивно-информационният център към Общинския съвет по наркотични субстанции – Русе

По мотив отбелязването на 26 юни – Международния ден за битка със злоупотребата и незаконния трафик на наркотични субстанции, Превантивно-информационният център към Общинския съвет по наркотични субстанции – Русе провежда редица събития. Те ще се проведат в интервала 24 – 26 юни на територията на Русе.

На 24 юни /петък/ от 17 ч. в боулинг зала „ Милениум “ е планувана среща на доброволците на Превантивния център от седем от най-големите междинни учебни заведения в област Русе. Осмислянето на свободното време на младежите е един от методите на предварителна защита, чиито резултат се търси продължително.

Неговото реализиране чрез спорт ще бъде мотото на срещата на доброволците. Освен боулинг играта, те ще бъдат включени и в интерактивно занятие, което да спомогне да изразят своите хрумвания за предварителната защита измежду връстници, водени от специалистите на Превантивно-информационния център.

На 25 юни от 10 до 12 ч. ще се проведат спортни спортни игри навън в Парка на младежта, в двете тревни площи отляво на Вазата, до монумент „ Царев камък “ по алеи „ Възраждане “, в които деца и младежи, както и техните фамилии, ще имат опция да се забавляват дружно. Инициативата се организира под мотото „ Ти можеш, бъди свободен! “, като задачата е да се разпространява реализирането на превантивни действия за използването на психоактивни субстанции посредством поощряване за създаване на здравословни привички и оползотворяване на свободното време с изобретателни действия и спорт. За всички участници ще бъде проведена лотария с награди.

На 26 юни /неделя/ в 11 ч. пред Съдебната палата ще бъде кулминационната точка на отбелязването на Международния ден за битка със злоупотребата и незаконния трафик - сглобяване на огромен пъзел с логото на ПИЦ – Русе и мотото на тазгодишната акция „ Ти можеш, бъди свободен! “. Ръководството на Общинския съвет по наркотични субстанции /ОбСНВ/, екипът на ПИЦ – Русе, както и неговите доброволци, показват вяра, че масовостта на акцията и информираността на необятната общност за злоупотребата с психоактивни субстанции, са сигурна стъпка към сполучливото справяне с проблемите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР