Organic Tee Star е отличена в конкурса „Най-зелените компании в

...
Organic Tee Star е отличена в конкурса „Най-зелените компании в
Коментари Харесай

Българска компания е на финала да получи Global Organic Textile STANDARD

Organic Tee Star е отличена в състезанието „ Най-зелените компании в България “ 2021 година, а през тази година още веднъж е в борбата за Зелените Оскари на България, към този момент като сертифицирана по GOTS компания.

Българската компания е на финала да се трансформира в първата у нас, сертифицирана за Global Organic Textile STANDARD (GOTS).

Глобалният стандарт за органически текстил е създаден от водещи основатели на стандарти, с цел да дефинира международно приетите условия за органически текстил. Той се дава на компании, работещи в добива на първични материали, екологично и обществено виновното произвеждане и етикетирането и брандирането на текстилни произведения.

Сертификата и интернационалното самопризнание слагат Organic Tee Star измежду най-доверения сътрудник на българския бизнес за необятен набор от текстил и печатни услуги. Компанията е профилирана в предлагането на необятна гама органически текстил, предопределен за корпоративно облекло и рекламни цели.

За зеления метод и използването на екологично чисти бои и мастила, които не съдържат нездравословни химикали в състава си, споделя Деян Ангелоев, притежател и шеф на Organic Tee Star.



Как печатната промишленост дава отговор на климатичните промени?

Всеки виновен бизнес се стреми да сведе до най-малко замърсяването на околната среда и нездравословния резултат върху природата. При все това, в устрема си към по-ниски разноски за щемпел, част от представителите на печатната промишленост към момента употребяват химически багрила.

За нас, в Organic Tee Star обаче, грижата за природата е съществена цел. Затова и разнообразието ни от продукти е най-вече от органически генезис.

Боите, които използваме са екологични, а мастилата ни са на водна основа. По този метод подсигуряваме дълготрайността и качеството на крайния артикул, без да хабим запаси и да освобождаваме рискови химикали, които нарушават екологичния баланс в природата.

Могат ли корпоративните дрехи да бъдат основен детайл от имиджа на една компания?

В корпоративно облекло влагат компании и компании, които се стремят към публично доверие, известност и построяват устойчива обществена политика. Тези основни информационни визии стабилизират имиджа и надеждността на компанията с недвусмислено известие – „ Фирмата се грижи за своите чиновници, ще се погрижи и за Вас “! Това демонстрира и нашият дълготраен опит.

Интересно е, че истинското обръщение и дрескодът на актуалното корпоративно облекло се разчупва от ден на ден. Наред с това, качеството и творчеството се ценят доста от хората. Предпочитанията са все по-индивидуални и забавни със блян към улеснение и резистентност.

Държа да подчертая, че когато една компания желае да покаже своята ангажираност към околната среда, природата и мисли зелено, една от първите стъпки е да изрази това, като облече чиновниците си в дрехи от био и рециклирани артикули, брандирани с екологично чисти мастила.

Кога и какви брандирани дрехи употребяват фирмите?

Обикновено се употребяват първо и главно за корпоративно облекло на чиновниците, с цел да се покаже, че компанията мисли за тях и желае да се усещат добре и комфортно, да изградят корпоративна еднаквост и да се почувстват част от тима.

На второ място, корпоративното облекло е предопределено за присъединяване в разнообразни корпоративни събития, като изложби, панаири, само че също и тийм билдинг, семинари и други В взаимозависимост от потребностите на компанията и сферата на активност, се употребяват тениска, поло тениска и суичър с цип или без цип.

Поръчват се и торбички, раници, мешки. Ако компанията провежда спортни начинания, имат потребност от долнища на спортен екип или къси панталони. Понякога, когато събитието включва и фамилиите на чиновниците (бебета и деца), се поръчват и бебешки и детски облекла.



Какво е особеното при облеклата от устойчиви екологични материи?

Разликата стартира от самата направа на заготовката за произвеждане. Докато при общоприетия памук процесът е автоматизиран и не са натъртва на резистентност, издръжливост и устойчивост (освен в по-високите ценови класове), то при органичните облекла всеки стадий от процеса дефинира устойчивостта на дрехата.

Качественото изплитане на нишката, от която след това се тъче дрехата, води до доста по-голяма устойчивост на материалите. Органичната материя устоя на неведнъж пране/сушене в сушилня, по натурален метод охлажда или затопля тялото, според от сезона зима/лято, не провокира алергии и е доста по-устойчива на носене, триене, мачкане и дърпане.

Една ниско бюджетна тениска, да вземем за пример, още след първите пранета трансформира своята форма. Причината е, че при нейната направа не са употребявани щадящи околната среда технологии, които да изработят един устойчив, резистентен и хипоалергичен, биоразградим артикул.

При култивирането на органически памук за облекло целият развой стартира още от семената, тяхното развъждане по натурален метод, обработването им без химически артикули и торове. Последващото разработване на крайния артикул обезпечава забележителна продължителност на материалите.

Какви са документите, нужни за доказване на това качество?

Има няколко документа, които потвърждават, че едни артикул е органически, само че най-важният е GOTS (Global Organic Textile STANDARD). Organic Tee Star е на финала на сертификационен одит, след който ще получим GOTS документ. Ние прецизно съблюдаваме и прилагаме цялостния набор от процедури за технологии и качество, с цел да притежаваме този документ.

Какво съставлява биоразградимия памук?

Това е памук, който при разграждането си не оставя нездравословни химически останки, само че на първо място, той може да бъде рециклиран. При производството на органични тениски, продукцията, която не се осъществя за избран период от време, се връща в завода и се рециклира. От нея се вършат още веднъж рециклирани тениски.

Organic Tee Star е представител на компанията Stanley/Stella за България, Сърбия, Македония, Израел, Северна Америка, Канада и Гърция. Какви са трендовете в потреблението на облекла от екологични материи и следи ли се нараснала обществена отговорност и схващане от страна на бизнеса?

Ние сме представители на тази марка от много години, тъй като споделяме тяхната отговорност към природата и хората. Не знам дали това се дължи на смяна в публичното отношение към опазването на здравето или вследствие на международната пандемия, само че в последната година и половина се следи нараснал интерес към продуктите от еко материи и органически памук.

Все повече компании имат зелен метод и търсят еко артикули. Винаги обясняваме какви са изгодите от потреблението на тези артикули, преимуществата за здравето и комфорта на чиновниците и отговорността към околната среда.

Всяка една компания, която демонстрира обществена и екологична отговорност, използва артикули от органически памук, рециклиран полиестер и рециклиран органически памук.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР