Органът за защита на конкуренцията и пазарите на Обединеното кралство

...
Органът за защита на конкуренцията и пазарите на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Британският регулаторен орган е готов да одобри сделката между Microsoft и Activision Blizzard, благодарение на Ubisoft

Органът за защита на конкуренцията и пазарите на Обединеното кралство (CMA) издаде авансово решение по отношение на променената договорка на Microsoft за закупуване на издателя Activision Blizzard в светлината на опасенията на регулатора.

През април CMA блокира договорката заради опасения за конкуренцията в региона на игрите в облак. През юли страните взеха решение да продължат договарянията и през август регулаторът възобнови разглеждането на договорката.

В края на август Microsoft показа самодейност, която би трябвало да помогне за приемането на утвърждение от CMA: компанията ще продаде на Ubisoft правата за стрийминг в облак на всички издадени и нови игри на Activision Blizzard, пуснати през идващите 15 години.

Планът наподобява е проработил: CMA заключи, че прехвърлянето от Ubisoft на правата за стрийминг в облак на игрите на Activision Blizzard „ доста понижава предходните опасения и отваря вратата към утвърждение на договорката “.

„ Продажбата от Ubisoft на правата за стрийминг на Activision ще предотврати попадането на толкоз значимо наличие като Call of Duty, Overwatch и World of Warcraft, да вземем за пример под контрола на Microsoft върху игрите в облак. “

заключи CMA

До момента CMA е дал авансово утвърждение на преструктурираната договорка на Microsoft и Activision Blizzard. Регулаторният орган към момента има опасения, само че Microsoft към този момент е предложила ограничения за справяне с тях.

CMA би трябвало да вземе дефинитивно решение по случая до 18 октомври, когато е крайният период за привършване на сливането сред Microsoft и Activision Blizzard. Рекордната договорка се прави оценка на 68,7 милиарда $, като при нарушаването ѝ се плануват наказания в размер на 4,5 милиарда щатски $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР