Органът за контрол на лекарствата на Европейския съюз одобри две

...
Органът за контрол на лекарствата на Европейския съюз одобри две
Коментари Харесай

ЕМА даде зелена светлина на две лечения с COVID-19 антитела

Органът за надзор на медикаментите на Европейския съюз утвърди две лекувания с COVID-19 антитела, кето е първото утвърждение на революционни лечения, които оказват помощ да се спре развиването на признаци на болестта у инфектирани хора, съобщи " Франс прес ".

Ronapreve, създаден от швейцарския фармацевтичен колос Roche с американската биотехнологична компания Regeneron, и Regkirona, създаден от южнокорейската компания Celltrion, получиха зелена светлина от Европейската организация по медикаментите (EMA).

Този ход прибавя към набора от медикаменти на Европейския съюз, до момента в който той се бори с темпове на заразяване с ковид, които се повишават до рекордни равнища в някои страни.

" Ronapreve и Regkirona са първите медикаменти с моноклонални антитела, получили позитивно мнение... за COVID-19 ", се показва в изказване на основаната в Амстердам EMA.

Еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакиду посочи, че утвърждението на двете медикаменти е " значима стъпка " против заболяването, като отговорът на Общността до момента разчита на четири ваксини.

" Тъй като Covid-19 инфекциите нарастват в съвсем всички страни членки, е успокояващо да забележим доста обещаващи лекувания в развой на създаване като част от нашата лечебна тактика за COVID-19 ", уточни тя в изказване.

" Днес вършим значима стъпка напред към нашата цел за разрешаване до пет нови лекувания в Европейски Съюз до края на годината ", добави еврокомисарката.

Държавите от Европейски Съюз към този момент могат да се извърнат към контракта на блока за 55 000 лекувания на Ronapreve, сподели тя.

Произведените в лаборатория моноклонални антитела са Y-образни протеини, които се свързват с шипове, които осеят повърхността на ковид, спирайки патогена да нахлуе в човешките кафези.

Ваксините упражняват имунната система да създава и такива антитела.

Но някои хора, в това число възрастните и имунокомпрометираните, не реагират добре на имунизациите и такива групи имат най-голяма изгода от " пасивната имунизация ", при която антителата се доставят непосредствено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР