Оредяването на косата е сочен като един от най-сериозните проблеми,

...
Оредяването на косата е сочен като един от най-сериозните проблеми,
Коментари Харесай

Косопадът е плашещ не само за мъжете, жените също са застрашени

Оредяването на косата е апетитен като един от най-сериозните проблеми, застрашаващи външния тип и самочувствието освен на мъжете, само че и на дамите. Загубата на коса при дамите се случва по друг метод от мъжкия косопад. При дамите по-разпространен е т.нар разпръснат косопад – общо оредяване на косата, с просветлявания на бретона и острани. В тези случаи косата толкоз оредява, че скалпът стартира да се оголва, когато косата е вързана на опашка, да вземем за пример.

 
Може ли да се предотврати косопадът?
 

Не изцяло, в случай че имате генетична предразположеност към него. Но в случай че се вземат съответни ограничения за стимулиране на растежа на косата, положението може да се управлява.

 
Какво оказва помощ за растежа на косата
 

Начинът на хранене повлиява доста добре растежа на косата, даже когато в гените си носите риска от оплешивяване.

 

Храните-приятели на  са яйца, цитруси, спанак, ядки, моркови. Една богата на витамини и минерали диета ще подкрепи доста растежа на косата и ще я заздрави.

 
Козметика за напредък на косата
 

Грижата за положението на скалпа е от решаващо значение за дейния напредък на косата. Кожата на главата би трябвало да е добре хидратирана, чиста и без гъбични процеси. Избирайте козметика без силикони и сулфати, с дейни съставки като кофеин и хинин за по-бурен напредък на косата.

 
Не прекалявайте с пресата и ластиците
 

Стилизирането на косата постоянно е измежду главните аргументи за нейното оредяване и раздробяване. Избягвайте ежедневната приложимост на преса и сешоар, не лягайте с вързана коса и използвайте копринена възглавница, с цел да предотвратите проявата на .

 
Когато косопадът е в напреднала фаза
 

Ако косопадът към този момент е реалност, е хубаво да установите аргументите за него. При дамите, с изключение на унаследен, косопадът може да е хормонален, от стрес или от неправилна козметика.

Когато отстраните повода, последователно растежът на косата ще се възвърне.

Вие ще го подпомогнете освен с верните храни, за които споменахме нагоре, само че и с постоянен масаж на скалпа, който ще усъвършенства кръвоснабдяването на фоликулите и растежа на нова коса.

* обява

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР