Ордите от мишки и плъхове, плъзнали в района на прочутия

...
Ордите от мишки и плъхове, плъзнали в района на прочутия
Коментари Харесай

Орди от мишки и плъхове нападнаха една от най-големите забележителности в Европа

Ордите от мишки и плъхове, плъзнали в региона на фамозния римски Колизей и руините от римско време, накараха управляващите в италианската столица да подхващат нов опит за преодоляване на обстановката с нашествието на гризачите, съобщи ДПА.

В обществените мрежи от дни се качват фотоси и видеа с плъхове и мишки, които сноват измежду боклуци, хранителни останки и пластмасови шишета на територията на античния амфитеатър.

Обектът в сърцето на Рим е една от най-големите туристически забележителности в Европа.

В последните няколко дни служащи от общинските служби сложиха клопки в региона, почистиха отпадъците по земята в близост и ревизираха шахтите за гризачи, се споделя в публикувано през днешния ден известие на градската администрация.

Заедно с администрацията на Колизея се подхващат спомагателни ограничения за битка с мишките и плъховете, прибавиха оттова, заяви Българска телеграфна агенция.

Ситуацията в Колизея е " изцяло овладяна ", показва в изказването общинският специалист по въпросите на околната среда Сабрина Алфонси.

По оценки на градската администрация в Рим има към 7 милиона плъха.

Според Алфонси регионът към Колизея и намиращия се в съседство парк " Коле Опио " не са измежду нормалните " огнища " на разпространяване на плъхове.

Но по думите ѝ жегата през последните дни и напорът на туристи през лятото са довели до образуването на огромни количества боклуци в региона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР